АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕЛЕНА ДАРИЕВА: РАДЕВ ЩЕ СЕ СПРЕ ПО-СКОРО НА ИТН ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ, ТЕ ПОДКРЕПЯТ МНОГО НЕГОВИ ПОЗИЦИИ

 Елена Дариева: Радев ще се спре по-скоро на ИТН за третия мандат
23.07.2024 / 09:35

"Сякаш никой вече не се надява на чудо. В Народното събрание допълнителната фрагментация продължава да тече. Толкова е динамичен процесът, че формирането на мнозинство изглежда кауза пердута. Президентът винаги до момента по негов избор е давал мандата на БСП или ИТН. В БСП в момента текат немалко турбулетни процеси. Според мен Радев ще се спре по-скоро на ИТН, защото те подкрепят много негови позиции”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” на Нова тв социологът Елена Дариева.

„Трудно ще се намери нещо, което да ни харесва, още повече, че изборът отново е между същите играчи. Излишно е да смятаме, че ще се получи нещо коренно различно. При ниската избирателна активност нараства делът на купения вот, малки политически формации успяват да влязат в парламента, можем да очакваме още по-трудни партньорства, парламент, в който няма да са достатъчни само три политически формации за съставяне на кабинет”, каза Дариева.

„Разломът в ДПС все още е активен и той ще окаже влияние върху всички играчи на политическата система. Пеевски е силно стигматизирана фигура, но преди това в тази роля беше Ахмед Доган. Не очаквам ДПС да стане по-приемлив партньор, само защото Делян Пеевски не е вътре. Моделът „Пеевски” няма да се промени, дори и самият него да го няма в партията”, смята Дариева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев