АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПЛАХА ЗА АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ИМА, НО ТЯ НЕ Е ДОНАЛД ТРЪМП

Заплаха за американската демокрация има, но тя не е Доналд Тръмп
23.07.2024 / 10:06

Оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара в неделя само потвърди това, което всички знаем, независимо от опитите на медиите с години да го крият, а именно неговата неспособност и негодност да се справи със суровата реалност на още една президентска предизборна кампания. Американският народ обаче през цялото време виждаше това ясно. Ето защо хората предпочитат преизбирането на президента Тръмп, при това с огромно мнозинство, както сочат социологическите проучвания.

Месеци наред представители на левицата и на либералните медии се опитваха да хвърлят прах в очите на американския електорат. Те приемаха американските избиратели за глупаци, дори и в седмиците след прословутия дебат, след като когнитивният упадък на президента стана пределно очевиден. Но сега с решението си Джо Байдън почти призна това, което неговите противници и дори членове на собствената му партия многократно повтаряха - той не е в състояние да служи още четири години като президент на страната.

Това обаче не е краят на историята и не можем да позволим на левицата просто така да обърне нова страница, без да понесе своята отговорност. Медиите трябва да бъдат държани отговорни за лъжите си, с които прикриваха толкова време един наистина грохнал президент. Придворните и помощниците, които защитаваха властта и привилегиите си за негова сметка, включително Джил и Хънтър Байдън, трябва да бъдат подведени под отговорност. И най-вече елитът на демократическата партия, който току-що успешно извърши преврат срещу действащ президент, също трябва да бъде подведен под отговорност.

С начина и времето, по който беше взето това решение, администрацията на Байдън и нейните демократически съюзници успешно обезмислиха системата за първични избори на своята партия. Избирателите в цялата страна вече няма да имат възможност да посочат кандидат на Демократическата партия за президент чрез първични избори. По-скоро открит конгрес ще даде възможност на върхушката на демократическата партия да вземе решение от името на мнозинството. Това не е изборен процес, подходящ за демократичната република, която нашите бащи основатели създадоха.

На фона на всичко това е шокиращо да видим, че все още има хора, които твърдят, че президентът Тръмп е „заплахата за демокрацията“. На фона на всичко това е шокиращо да се мисли, че някои все още твърдят, че президентът Тръмп е „заплахата за демокрацията“. Погледнете как администрацията на Байдън и Демократическата партия се справиха с номинацията си за президент през 2024 г. и ще видите къде се крие истинската заплаха за нашата демокрация.

Остава един ключов въпрос: ако Джо не може да участва в изборите, как тогава е в състояние да продължава да бъде президент? Щом е негоден да бъде кандидат, значи е абсолютно негоден да бъде президент. Раздел четвърти от 25-ата поправка никога не е бил използван в историята на нашата република... но може би е време това да се промени (бел. ред. това е законът, който повелява президентът да бъде отстранен от власт, ако не е в състояние да изпълнява своите задължения).

И все пак демократите продължават да минават всякакви граници и да демонстрират отново и отново колко са отдалечени от американския народ. Вземете за пример подкрепата на Байдън за Камала Харис в неделя. Те издигат жената, за която се предполага, че отговаря за южната ни граница от 2021 г. насам – същата граница, която се оказа приоритетен проблем за повечето избиратели.

Един престарял и некомпетентен президент, който се смята за негоден да се кандидатира, подкрепи още един некомпетентен, негоден вицепрезидент, който да последва стъпките му. Ако досега не е било достатъчно ясно, днес вече е сигурно – нито един член на тази бананова администрация не е подходящ да ръководи нашите велики Съединени американски щати.

По време на тази надпревара често чувахме известния въпрос на президента Рейгън: „По-добре ли сте сега, отколкото преди четири години?“ Е, изглежда Джо Байдън най-накрая си отговори на този въпрос – не.

Америка заслужава истински президент. Това не е Джо Байдън. Не е и Камала Харис.

За щастие имаме по-добър вариант в бюлетината.

Източник: Fox News

Автор: Брук Лесли Ролинс

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев