АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОДЕПУТАТ РАЗКРИ КОЛКО ПОЛУЧАВА НА МЕСЕЦ - €60 000 ЗА ЗАПЛАТА И РАЗНОСКИ

Фидиас Панайоту
08.07.2024 / 15:04

24-годишният блогър в YouTube Фидиас Панайоту, който беше избран за независим евродепутат от Кипър, разкри колко пари месечно получват членовете на Европарламента. Той засне видео в заседателната зала на законодателния орган на ЕС и го публикува в TikTok.

Панаюту каза, че като евродепутат получава по 8 000 евро на месец „в джоба си“. Освен заплатата си за всеки ден, когато дойде в парламента и се подпише в специален регистър, получава още 350 евро.

Допълнителни 30 000 на месец се изплащат на евродепутата за заплатите на неговия екип, още 5 000 на месец – за офис в страната си. Той получава 4 000 евро за PR кампания за дейността си в Европейския парламент.

Още 10 000 евро месечно се плащат, за да кани хора в Европейския парламент и да им обяснява какво правят евродепутатите.

„Също така имам шофьор тук, в Брюксел, билети за бизнес класа, за да се върна в моята страна“, каза Панайоту.

Той попита последователите си: „Смятате ли, че сме нископлатени или надплатени?“.

Коментиращите му отговориха: „Нарича се корупция“, „Надплащат ви се изключително“, „Значи получавате 60 000 евро на месец, за да превърнете света в ад? Хубаво“, „Това е много и несправедливо в сравнение с хората, които работят усилено“, „Какъв срам, това е просто нелепо“, „Знаете ли, политиците трябва да получават високи заплати, за да не ламтят за подкупи“, „Достатъчно е да не се подкупвате“, „Твърде много, като се има предвид, че те просто си седят“. Друг последовател на Панайоту написа, че на месец живее с 600 евро в южната част на Италия.

Панайоту спечели евродепутатско място без никога да е правил политически видеоклипове. В канала му в YouTube има видеа как се среща с Илон Мъск, след като две седмица го чака пред сградата на SpaceX, за да го прегърне, как се е опитал да изпробва 10-те най-опасни спорта, как носи VR шлем в продължение на месец, как живее на летище безплатно 10 дни, как тренира като воин от Шаолин една седмица.

След избирането си той заяви, че не планира да се присъединява към никоя партия, но ще се опита да създаде собствена група с други независими депутати.

obektivno.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев