АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОРБАН: НE МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ПОРАЖЕНИЕ НА РУСИЯ В УКРАЙНА. ИМАТ МНОГО ОРЪЖИЯ И СА ПО-РЕШИТЕЛНИ

Виктор Орбан
08.07.2024 / 14:58

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че му е трудно да си представи поражение на Русия в Украйна, имайки предвид баланса на силите, оръжията и технологиите, в интервю за заместник-главния редактор на вестник "Билд" Пол Ронцхаймер. Коментирайки срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва, Орбан подчерта, че „той (Путин) има ясна представа какво ще се случи и как Русия ще победи“. „Имах възможност да разговарям и с украинския, и с руския президент и повярвайте ми, следващите два-три месеца ще бъдат много по-брутални, отколкото си мислим“, продължи Орбан.

"Путин не може да загуби, ако погледнете военните, оръжията и технологиите. Победата над Русия е идея, която е трудно да си представим. Възможността Русия наистина да бъде победена е напълно извън въображението", каза Орбан. Орбан прогнозира, че "ситуацията на фронта ще се влоши през следващите месеци". „Има много оръжия и руснаците са настроени по-решително“, каза той. Затова, според него, „сега е подходящият момент“ да се „премине от политика на война към политика на мир“.

Унгарският премиер отбеляза, че иска да обсъди възможността за разрешаване на украинския конфликт с пет ключови играча - Русия, Украйна, САЩ, ЕС и Китай. На 8 юли Орбан посети Китай. На 5 юли той обсъди с Путин в Москва възможни начини за разрешаване на конфликта в Украйна и започване на мирни преговори. На 2 юли той посети Киев, където разговаря за това с украинския президент Владимир Зеленски, припомня ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев