АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ: ДОГАН Е НА ХОД, ГОТОВИ СМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ С НЕГО

Пеевски
08.07.2024 / 15:56

Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби. Това обяви председателят на ДПС Делян Пеевски след среща с областни управители на ДПС в София.

По думите му на срещата са се обединили около идеята за обединение между него и Доган. "Колегите призоваха за пълно обединение. Партията да бъде цяла, най-малкото заради дерибеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите - че ще има две ДПС-та", заяви още Пеевски.

На въпрос дали е разговарял с почетния председател Ахмед Доган, той каза, че не са водили разговори.

Пеевски също така каза, че съпредседателят Джевдет Чакъров ги карал областните управители да не идват на срещата в София.

"Нали искаха колективните органи да работят - ето работят. За всичко са поканени колегите. Ние работим по устав", подчерта още Пеевски.

На въпрос дали Пеевски ще вземе и върне втория мандат от държавния глава, той заяви: "Ние няма да разиграваме държавата. Ако видим, че има шанс за мнозинство - отиваме и го взимаме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Но нека първо да минат консултациите", коментира още той.

По думите му хората не искат да има нови избори, а да има правителство и ДПС са изразили желание да има кабинет още с първия мандат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев