АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАТРУШЕВ: СЛЕДИТЕ ОТ АТАКАТА В "КРОКУС" ВОДЯТ ДО УКРАИНСКИТЕ СПЕЦСЛУЖБИ, НО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ САЩ КОНТРОЛИРАТ РЕЖИМА В КИЕВ

Николай Патрушев
03.04.2024 / 14:20

Следите от терористичната атака в "Крокус сити хол" водят до украинските спецслужби, но е добре известно, че режимът в Киев е напълно контролиран от САЩ, каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев. Същевременно той нарече дезинформация направените по-рано изявления на западни медии за организирането на експлозиите на газопровода "Северен поток" от украинци. Такъв саботаж може да бъде извършен от специалните части на САЩ и Англия, заяви Патрушев, съобщава ТАСС.

"Опитват се да ни натрапят, че терористичният акт е извършен не от режима в Киев, а от привърженици на радикалната ислямска идеология, може би членове на афганистанския клон на "Ислямска държава"“, каза Патрушев в Астана на 19-ата годишна среща на секретарите на съветите за сигурност на държавите-членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).

"Много по-важно е обаче бързо да се установи кой е поръчителят и спонсорът на това чудовищно престъпление. Следите му водят до украинските спецслужби. Но всички знаят, че киевският режим не е независим и е напълно контролиран от Съединените щати. Необходимо е също да се има предвид, че "Ислямска държава", "Ал Кайда" и други терористични организации са създадени от Вашингтон“, подчерта Патрушев. „Терористичната атака беше добре организирана и беше придружена от обширно, предварително оркестрирано отразяване от западните медии в посоката, в която се нуждаеха“, добави той. Показателно е, че Западът, веднага след като получи информация за терористичната атака в "Крокус сити хол", започна активно да пропагандира тезата, че Украйна не е замесена в извършеното престъпление, посочи той. "Характерна е и неадекватната реакция на Зеленски, който обвини руските власти в организирането на терористичната атака. В същото време в Словакия откровено говорят, че киевският режим укрива "игиловци" (членове на ИГИЛ, старото име на "Ислямска държава) на своя територия и ги използва за свои цели“, каза още Патрушев.

Русия обърна внимание, че още на 7 март посолствата на САЩ и Великобритания са публикували предупреждения за опасност от терористични атаки в Москва, каза секретарят на руския Съвет за сигурност. "Обърнахме внимание, че на 7 март американското и британското посолство за първи път публикуваха предупреждения към своите граждани за опасността от извършване на терористична атака в Москва през следващите 48 часа. Именно в този ден, както свидетели съобщиха, извършителите на терористичната атака са посетили "Крокус сити хол", за да оценят ситуацията на място“, каза Патрушев,

Той припомни, че „престъпниците, извършили това масово убийство, както и техните съучастници, бяха арестувани при опит за пробив към руската държавна граница, където от украинска страна се подготвяше прозорец за преминаване“. Всички организатори и поръчители на терористичната атака в Крокус Сити Хол, където и да се намират, ще понесат заслужено наказание, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

По думите му, украинското посолство в Душанбе набира наемници за участие във военните действия срещу Русия. „Известно е също, че украинското посолство в Душанбе извършва работа по вербуване на персонал, привличайки наемници, които искат да се присъединят към международния легион, сформиран от властите в Киев за провеждане на военни действия срещу Русия“, каза Патрушев. Украинските военни и НАТО вече не могат да направят нищо на бойното поле, а врагът от безсилие все повече прибягва до терористични методи.

Същевременно той нарече дезинформация направените по-рано изявления на западни медии за организирането на експлозии на газопровода "Северен поток" от украинци. Такъв саботаж може да бъде извършен от специалните части на САЩ и Англия. „Искам да ви напомня за саботажа на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“, извършен през септември 2022 г. Тогава западни медии и официални лица се надпреварваха да твърдят, че експлозиите са били организирани от украинци, които са се приближили до газопроводите на яхта. Тази дезинформация беше разпространена от тях за некомпетентни западни граждани“, каза Патрушев. "Факт е, че само специални подразделения могат да извършат подобна операция. Както е известно, САЩ и Англия имат такива на свое разположение", подчерта секретарят на руския Съвет за сигурност.

https://glasove.com/na-fokus/patrushev-sledite-ot-atakata-v-krokus-vodyat-do-ukrainskite-spetssluzhbi-no-vsichki-znaem-che-sasht-kontrolirat-rezhima-v-kiev

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев