АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БНТ: ЗАДЪРЖАХА ШЕФКАТА НА АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" И ЗАМЕСТНИКA Ѝ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ДАНС?

БНТ: Задържаха шефката на Агенция "Митници" и заместникa ѝ при операция на ДАНС
03.04.2024 / 14:24

Според наши източници, са задържани директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която разполагаме, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС. Банкова също е бивш служител на ДАНС.

Арестуваната шефка на митниците е племенница на Стефан Банков, бивша дясна ръка на Иван Гешев и шеф на Вътрешна сигурност в МВР. Нейният заместник, Людмил Маринов, също е бивш служител на ДАНС до месец март. Той е племенник на Бойко Рашков.

Според служители на Агенция "Митници" другият заместник на Банкова - Георги Александров е на работното си място.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.

Според източници на БНТ от дома на Петя Банкова в кв. "Сухата река" е иззет договор за кредит на съпруга ѝ на стойност 12 хиляди лева, научи ПСН. В момента се извършва претърсване в дома на заместник - директора на Агенция Митници Людмил Маринов, научи БНТ.

Очаква се от кабинета ѝ в Агенцията, Банкова да бъде отведена в сградата КПКОНИ, където да бъде разпитана.

Според информацията, с която разполага БНТ, операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е бивш митничар.

Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково, според неофициалната информация, с която БНТ разполага.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев