АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ОТХВЪРЛИ ПРОЕКТОПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА

 ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ отхвърлиха проектопромените в Закона за хазарта
03.04.2024 / 13:19

Парламентът отхвърли предложения от "Възраждане" проект за промени в Закона за хазарта. Той предвиждаше драстични ограничения на рекламата на хазартни игри, ръст на глобите за нарушения, увеличаване годишните вноски за социално отговорно поведение и на данъчните ставки.

Вносителите от "Възраждане" изтъкнаха икономическите ползи от ограниченията върху хазарта. Димо Дренчев посочи:

"Истината е, че парите в икономиката няма да се загубят. И ако гражданите не дават парите си за хазарт, те ще ги дават за потребление на друг вид стоки. Надявам се по-чисти, по-легални, по-светли. Още един път ще кажа, че ние като законодателен орган трябва да вървим към потискане на хазарта и ограничаването му".

От "Възраждане" призоваха известните личности от рекламите на хазартни игри да прекратят участията си в тях. Единственият изказал се представител на управляващото мнозинство - Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, призова да се мисли по-практично и печалбите от хазартни игри да се насочат към развитието на общинския спорт:

"Хазартът всъщност е вселена от зависимости и забраната му просто не я прави тази вселена по-малка, а я превръща в тъмна вселена. Затова бих посъветвал вносителите по някакъв начин приходите от облагане на хазарта да бъдат насочени към общините за общински спорт. Истинската превенция е там, където в общините подрастващите и хората могат да се занимават със спорт".

От ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ гласуваха с "против" и "въздържал се" и това даде повод на депутата от "Възраждане" Петър Петров да заподозре, че по този начин се подготвя ново мнозинство след изборите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев