АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА ЗАСЕДАВА БЕЗ МАРИЯ ГАБРИЕЛ

Правителството в оставка заседава без Мария Габриел
20.03.2024 / 11:03

За управлението на една държава значение имат само решенията, които се вземат от Министерски съвет, Народното събрание и други институции в държавата. Затова трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да си вършим работата.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на правителственото заседание. На него не присъства вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, която е и кандидат за министър-председател на ГЕРБ-СДС.

Припомняме ви, че от ГЕРБ настояват ПП-ДБ да се извинят както на партията, така и на самата Габриел по повод изказванията по неин адрес вчера. "Габриел показа, че няма качествата да бъде премиер. Жал ми е за нея", заяви на брифинг Кирил Петков, а Асен Василев я определи като "може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България".

Продължаваме да работим както сега до избирането на ново правителство, увери Николай Денков присъстващите на заседанието министри.

В дневния ред са включени проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на иновациите и растежа за 2024 година.

Ще се обсъжда и проект на решение за приемане на национална програма „Модернизация на библиотеките в държавните висши училища". Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери за Българската академия на науките и държавните висши училища чрез бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г. също ще бъде разгледан.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

Министерски съвет правителство оставка Мария Габриел Николай Денков заседание

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев