АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ: СПОРАЗУМЕНИЕТО СМЕ ГО НАПИСАЛИ ЛИЧНО С КИРИЛ ПЕТКОВ, СЪГЛАСУВАНО Е С ГЕРБ

Пеевски
20.03.2024 / 10:43

Не мога да разбера какво говори Христо Иванов за споразумението. Текстът, за който се говори, лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Това каза Делян Пеевски от ДПС.

"Ние нямахме никаква претенция към това споразумение и всичко беше изяснено. Благодаря на моя приятел Кирил, че го потвърди, че това не е тема и ДПС не е било тема. За двете точки - за службите и следствената тайна са спорили. Трябва да знаете истината! Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС - първо с генерал Атанасов и след това с кандидатура на съветника на Денков - Веселин Марков, на която Петков се противопостави след време. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньорите. Това желание - да се овладяват политически не го разбирам. За момента има едно политическо назначение в ДАНС - на Петър Петров, депутат от ПП-ДБ", допълни Пеевски.

"Хората, с които правихме Конституцията, не знаеха какво се прави с мандата. Още, когато я правихме, се налагаше да им помагам изключително много. Цялата Конституция е направена от Христо Иванов и Славов - с нашето участие. Борисов само подкрепяше. Христо е бил всеки ден в моя кабинет и му казах, че номерът с врага "ДПС" няма да стане. Той разви пред мен, че иска избори, защото не му се случват промените с главен прокурор, шеф на административния съд, шеф на КПКОНПИ, защото той има само една цел - овладяването на тези позиции", категоричен бе председателят на ДПС.

"Не мога да разбера всички тези обяснения, които валят. На кого сме по-големи приятели? И на двамата съм приятел - Петков и Борисов, но най-вече на България", заяви категорично той.

Припомняме, че малко по-рано Бойко Борисов заяви: "Лъжите и спекулациите трябва да спрат. Не съм адвокат на ДПС и няма да коментирам дружбата им с ПП-ДБ. Дружбата на ПП-ДБ с ДПС е много по-голяма отколкото нашата, защото ние с ДПС воюваме в смесените райони", каза той в отговор на въпрос.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев