АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХРИСТО ИВАНОВ: КЪМ МОМЕНТА НЯМА СЪГЛАСИЕ ЗА КАБИНЕТ!

Христо Иванов
19.03.2024 / 09:51

Към 9 часа тази сутрин само един от съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов е пристигнал в парламента за преговорите за съставяне на кабинет между двете основни политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Няма никакви новини. Обсъждаме всичко, в момента нищо не мога да съобщя. Надявам се да продължат обсъжданията, но към момента нищо не можем да съобщим. Надявам се днес да сме реалисти", бе лаконичен пред журналисти той.

От думите му стана ясно, че на срещата снощи, продължила до 21 часа, не е постигнато съгласие.

След него пристигна Делян Добрев от ГЕРБ, който не е част от преговорния екип, но сподели, че не е оптимист да се намери решение и да не се отива на избори.

Добрев коментира спора за министъра на отбраната Тодор Тагарев дали запази поста си, но по думите му "не си заслужава заради министъра да не се стигне до разбирателство".

Въпросът ще има ли правителство все още няма отговор - ясно е само, че на този етап няма разбирателство за министерските постове в евентуален кабинет. Днес в 12 часа се очаква Мария Габриел да отиде с мандата при президента Румен Радев. Това е поставеният последен срок от ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство.

До 12 часа днес трябва да бъдат финализирани преговорите между двете коалиции.

Няма отговор от президентството дали държавният глава ще е в състояние да приеме в 12.00 часа Мария Габриел, както самата тя съобщи вчера.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев