АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТРАХИЛ ДЕЛИЙСКИ: ДА СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА ИМА ЗДРАВИ НЕРВИ

Страхил Делийски Снимка: БГНЕС
18.03.2024 / 13:13

Ако бъде подписано някакво споразумение, то ще бъде формално и общо, изказа мнение пред БНР Страхил Делийски – политолог и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

Най-вероятно ще имаме един достатъчно неутрален технологичен документ, който да не ангажира двете страни с политическа близост и който да формализира едно общо управление за малко, обясни той.

Имаше драми, обрати, всякаква метафорика, отбеляза политологът. Според него може би това е най-подходящият език, с който да описваме това, което се случва:

"Да се надяваме и да се радваме може би, че българската публика има здрави нерви и е обръгнала на подобен тип сюжети, защото това вече от драма минава в трилър. За съжаление, голяма част от тази публика и това общество, което чака развръзката, това, което се случва, ще го разбере не в понятията на драмата, нито на трилъра, а в понятието на комедията. Изведнъж се намесват фигурите на г-н Борисов и на г-н Пеевски – това са двете фигури, поради които беше въобще възможно съществуването на ПП и ДБ и то не защото те нещо са направили, а просто защото имахме политически оферти преди 2 години, които търсеха легитимност именно чрез предложението – никога повече Борисов и Пеевски да не участват като главни фигури в политическия процес. Сега среднощни драми, трилъри, обрати, игри на нерви… изведнъж тези двама души решават съдбата на този кабинет пред очите на публиката, която ако не беше прекалено тъжно, може би щеше да е достатъчно смешно на тази публика".

Политологът не коментира имената, които неофициално изтекоха в публичното пространство като участници в евентуален кабинет с премиер Мария Габриел. Според него вероятно принципът ще остане за присъствие на знакови хора на ГЕРБ в знакови министерства:

"Със сигурност това ще бъде кабинет, чийто състав ще е резултат от солидни компромиси. По-важното в случая ще е каква ще бъде цената на тези компромиси, в името на какво са направени".

Страхил Делийски изказа мнение, че при сегашната ротация ще трябва да се търси друг аргумент за разказване на смисъла на това правителство.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев