АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА КЪМ ПРЕЗИДЕНТА: АГОНИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ САМО С ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Корнелия Нинова и  Румен Радев
12.03.2024 / 12:37

Нашата позиция е ясна и категорична още от първия ден от съставянето на това правителство. Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори.

Това каза Корнелия Нинова от БСП на въпроси, зададени от президента Румен Радев, който попита какъв според партията е шансът да се сформира правителство дори и дали те са готови да предложат реализиране на такова.

От думите й става ясно, че времето е доказало тази тяхна позиция. Ето и аргументите на Нинова за нея:

"Това правителство беше създадено порочно, като предаде надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досегашния модел на управление. Това правителство и мнозинство вместо да се борят с мафията и задкулисието - ги изпраха и узакониха", категорична бе тя.

Според нея приоритетите на правителството не са изпълнени.

Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в Европейския съюз, а това ни отдалечава от нашата европейска същност", допълва лидерът на БСП.

"Еврозона от 1 януари 2025 г. също се отдалечава като възможност по признание на самите управляващи. Инфлацията не е намалена", съобщи Нинова.

По думите ѝ Нинова те са отделили 9 месеца само за разпределяне на постове и властови позиции, а единствената им цел е да разпределя регулаторите, да овладеят съдебната система, но това гарантира на българския народ несигурност и нестабилност.

След консултациите с президента Корнелия Нинова отново потвърди, че "БСП в такъв вариант няма да участват". "Мисля, че отиваме на предсрочни избори в много висока степен, защото не могат да се разберат как да си разделят държавата", допълни тя.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев