АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. НИКОЛАЙ РАДУЛОВ ЗА МИГРАНТИТЕ: ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА УБИВАТ, НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТАКИВА "СПЕЦИАЛИСТИ"

Проф. Николай Радулов
12.03.2024 / 12:44

"Аз, на мястото на властите, всички мъже украинци между 20 и 45 г бих ги връщал насилствено в Украйна. Пращаме боеприпаси, оръжия, говори се, че ще пращаме и военни специалисти", коментира експертът по национална сигурност

Тези хора от там, откъдето идват – сега предимно идват афганистанци, те са свикнали да убиват. Ние нямаме нужда от такива "специалисти" тук. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на Министерството на вътрешните работи.

"Ако говорим за Близкия изток, знаете ли, там, преди да започне това голямо преселение, тези хора, които имаха специалности – зъболекари, хора, които бяха занаятчии и т.н., на тях им дадоха възможност и съвсем официално се изселиха в САЩ и в Канада. Така че тези, които идват тук, или са движени от крайно отчаяние и предпочитат неизвестността пред смъртта там на място, или имат някакви криминални помисли. Огромна част от тези млади хора имат идеи за това да отидат в Западна Европа, да се ползват от системата за обществено осигуряване и да се присъединят към някоя местна банда. Това, между другото, се посреща, доколкото разбирам, с много, много голям пиетет от страна на големите престъпни организации в Германия. Най-голямата мафиотска организация там е ливанската престъпна организация, ливанската мафия и тя ги ползва тези хора за свои бойни резерви – едни момчета, които не знаят, каква е цената на живота, и единственото, което знаят, е да стрелят и да убиват. Така че властите в цяла Европа, подобно на България, може би водени от някакви лъжехуманистични причини, са оставили обикновените хора като жертвени агнеци на някакви странни престъпни обекти", каза той.

Няма как да се интегрират тези хора, защото те не искат да работят, категорично заяви проф. Радулов.

"А не е възможна интеграция, без да искаш да изучиш съответния език, без да се опиташ да разбереш в каква страна живееш, без да се опиташ някъде да бъдеш полезен. Няма как да стане това нещо. А и вие знаете, тук периодично, може би два пъти годишно започват едни разговори, как пенсионерите стават все повече и как трудно ще ги издържаме, видите ли, сега вече на всеки пенсионер има по човек и половина, който работи и който трябва да ги издържа. Това са някакви страхотни глупости, които слушам, защото и аз самият съм пенсионер и знам, че години наред са ми удържани много големи суми от заплатата, които би трябвало някъде да бъдат спестени, макар че държавата на няколко пъти прехвърля напред-назад пенсионните фондове и те най-накрая изчезнаха, естествено. Та, ние няколко пъти говорим, колко е трудно за работещия българин да издържа българския пенсионер. Ами работещият българин с лекота ли издържа десетките и може би ще станат стотици – да не стават повече, хиляди – мигранти, които единствено знаят да грабят и убиват? И с лекота ли ще издържа и огромното количество – хайде в България не е толкова голямо, както в Германия и в други държави – огромното количество мигранти от Украйна? И забележете – част от тях въобще не приличат на жертви, които бягат от войната", допълни той.

"Погледнете по улиците и ще видите, какви коли с украински номера, пълни с млади мъже, се движат. Аз, на мястото на властите, всички хора, всички мъже украинци между 20 и 45 години бих ги връщал насилствено в Украйна. Как им помагаме ние? Пращаме боеприпаси, пращаме оръжия, започна да се говори, че ще пращаме и наши военни специалисти – засега уж не като военна помощ, т.е. да участват във военните действия, ами като инструктори, а същевременно младежите и мъжете на Украйна се разхождат из цяла Западна Европа и България и демонстрират луксозен начин на живот. Това е някакво безумие! И това е въпрос на държава, която не знае, как трябва да се работи, на управление, което не е ясно, какво управлява и как се управлява, на хора, които са дошли за малко, за да изкарат едни големи пари и да отидат по островите. Всичко от онзи прословут запис, който извади Радостин Василев наяве – никой не ще да го спомене, че той го е направил това нещо – се доказа, че е абсолютна истина и че не става дума за някакви алегории, а за съвсем конкретен план, който виждаме как се осъществява", каза още проф. Николай Радулов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев