АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОЛЬО КОЛЕВ: ИМА НАПРЕЖЕНИЕ ОТДОЛУ, НАТИСКАТ КАПАКА ОТГОРЕ. ПРИ ИЗБОРИ ТОВА ЩЕ ИЗБУХНЕ

Кольо Колев Снимка: БГНЕС
12.03.2024 / 10:18

"ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, а вероятно и с нови политически формации."

Това каза в интервю за БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев.

"До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството - безпрецедентно ниски оценки."

Като "нечистоплътно внушение" социологът определи налаганото мнение, че "резултатите ще бъдат същите".

"Пропагандата доста добре работи - за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически."

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и "при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне" и "именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото".

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев в предаването "Преди всички". Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

"Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията."

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат "плачевни", поради което те имат "един-единствен шанс – отстъпление". В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че "едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция" и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев