АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТА: ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ В ТОЗИ МОМЕНТ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

„Възраждане“ пред президента: Предсрочните избори в този момент са задължителни
12.03.2024 / 10:13

"Винаги сме готови да предложим вариант за управление и винаги сме били готови със състав на правителство." Така отговори лидерът на "Възраждане" Костадин Костадин на въпроси на президента Румен Радев, който попита какъв според партията е шансът да се сформира правителство дори и дали те са готови да предложат реализиране на правителство.

"Друг е въпросът дали тази формула ще срещне разбиране от това Народно събрание, не - няма да срещне. Всички сме на ясно с това", подчерта Костадинов.

Той подчерта, че парламентарни избори в този момент, не просто са наложителни, а са задължителни.

"Безвремието, в което е изпаднала нашата държава убива България с темпове от около 80-70 хиляди души на година. Това политическо статукво, този политически модел, олигархично посланически, ако мога така да го формулирам, не просто е вреден за държавата, той убива държавата. Ето защо в тази ситуация, меко казано предсрочните избори за задължителни и наложителни", коментира той.

Лидерът на "Възраждане" обвини президентът, че и той също има вина за ситуацията в България, заради референдума за българския лев. Радев отрече и подчерта, че това е "абсолютно невярно".

"Без решение на НС аз не мога да подпиша указ за референдум. Крайно време е да се спрат тези спекулации", категоричен беше президентът.

През днешния ден Радев и с останалите две партии в 49-ото Народно събрание – БСП и ИТН.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев