АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИТН ВНАСЯТ В НС ОТНОВО ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ

Станислав Балабанов Снимка: Георги Димитров
07.03.2024 / 10:33

От "Има такъв народ" ще внесат в Народното събрание отново промените за Закона за референдумите, това обяви в кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов.

"Преди 3 месеца порочната сглобка за пореден път отхвърли и нашата воля, и хората на толкова много български граждани, които искат да участват пряко в изборните процеси и в демокрацията в България, отхвърляйки нашия Закон за референдумите. Но ние сме упорити и 3 месеца по-късно входираме наново този закон, прецизиран от нас, с леки корекции от нас", посочи Балабанов.

"Въпреки че сме изправени пред една стена от корупционери, които ги интересуват други неща в момента, свързани с подялба и разпределение на държавата, все пак се надявам, че ще обърнат внимание на желанията на хората и на нашата инициатива, която е наша битка от много години нас. Казвам "наша", защото миналия ден в публикация от медиите разбрах, че ПП-ДБ ще вкарват техен проект, който ще променя закона за прякото участие на гражданите, абсолютно изкопиран от проекта на ИТН от преди 3 месеца, срещу който те гласуваха против. Не е ли лицемерно, бе, колеги?! Къде бяхте вие преди 3 месеца, когато ИТН ги входирахме всичките тези неща, но гласувахте против?! Много ми е интересно как ще действат оттук нататък тези в пленарна зала, които крадат нашите идеи", допълни той.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев