АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВА СЕРИЯ ПРОТЕСТИ ВЪВ ВТОРИЯ ДЕН ОТ КОНГРЕСА НА ЕНП В БУКУРЕЩ

Нова серия протести във втория ден от конгреса на ЕНП в Букурещ
07.03.2024 / 10:27

Членове на Националния синдикален блок - служители на националната компания “Румънска поща”, протестират днес пред сградата, където се провежда конгресът на Европейската народна партия в Букурещ. Това става ясно от съобщение, изпратено и до редакцията на БТА и от официалната страница на организацията в социалната мрежа Фейсбук.

Недоволните се оплакват от „катастрофалната политика на управление в националната компания“ и твърдят, че между 60 и 80 процента от служителите в системата получават минималната работна заплата за страната независимо от позицията, образованието, отговорността или професионалния си опит, предава кореспондентът на БТА Мартина Ганчева. Според протестиращите ръководството на компанията не е спазило нито един член от колективния трудов договор и заявяват, че на практика такъв няма. По думите им генералният директор системно допуска нарушения. Те призовават за неговото отстраняване.

Демонстрация е планирана за днес и пред централата на Национално-либералната партия, която е домакин на конгреса на ЕНП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев