АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТАГАРЕВ ТЪРСИЛ ХОДАТАЙСТВО В ГЕРБ, ЗА ДА ОСТАНЕ, А В АРМИЯТА НЯМАТ ТЪРПЕНИЕ ДА СИ ХОДИ

Тагарев
07.03.2024 / 09:56

Военният министър Тодор Тагарев опитал сондажи в ГЕРБ с молба да остане на поста си след ротацията на кабинета, научи „Гласове“ от запознати със случващото се в коридорите на сегашната власт. МО-шефът е пробвал почвата и опитал ходатайство пред Борисов не директно, а чрез депутат, чието име ще спестим. „Много и горещо е настоявал“, твърдят посветени. Дали това ще се случи, все още не се знае. Новият военен министър да е старият е изключено, смятат обаче повечето депутати от мнозинството. Съвсем наскоро лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не знае какво работи военният министър. "Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти.“, каза Борисов и поиска оставката на Тагарев.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски директно пък призова Тодор Тагарев да престане да се оправдава със заместниците си и като мъж да поеме отговорност. Нарече го „Жалка гледка, обвинява си заместник-министрите. Ходи напред - назад, снима се само, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи парламентът. Тагарев свърши една голяма нула.", категоричен бе Делян Пеевски. И сякаш, за да затвърди обществените съмнения, че не си оправдава министерската заплата, Тагарев замина за Катар. И то точно по време на държавните чествания за националния празник 3 март. „Екскурзията“ бе маскирана като визита по повод провеждане на Международно изложение за морска отбрана „DIMDEX-2024“ и на конференция за морска отбрана. А можеше ли Тагарев да не отиде в Доха, ако е истински патриот и българин, за да присъства на празненствата за 3 март, още повече, че това бе първият му национален празник като министър? Ведомственият сайт на МО определи визитата като среща и я отрази съвсем постно само с едно скромно съобщение. Тагарев трябваше да прати в катарската столица някой от двамата си заместници, но не го направи, защото тук щеше да стане свидетел на освиркванията му от военната публика на концерта в зала „България“, както и от стотиците българи, дошли на тържествената церемония по време на честванията на 3 март пред Руския паметник на Бунарджика в Пловдив.

Отива ли си режимът на Тагарев, се питат усилено в армията тези дни? Мнозина от военните не крият, че се надяват на положителна вест. Надежда им дават думите на Бойко Борисов, който предупреди Мария Габриел кои позиции да предоговаря в Министерски съвет, като в прав текст й посочи, че с петима министри, сред които и Тагарев, ако останат, в случай че тя е премиер, за няколко месеца ще я провалят.

Автор: Евгени Генов за "Гласове"

https://glasove.com/komentari/tagarev-tarsil-hodataystvo-v-gerb-za-da-ostane-a-v-armiyata-nyamat-tarpenie-da-si-hodi

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев