АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ: ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪР ВЪТЕВ НЕ Е ОСНОВА ЗА ПРЕГОВОРИ

Денков
13.02.2024 / 15:38

Премиерът е отказал срещата, заявиха Венцислав Върбанов ( от Асоциацията на земеделските производители в България) и Димитър Зоров (от Асоциацията на млекопреработвателите в България), които са внесли в деловодството на Министерския съвет декларация с искането на протестиращите. Двамата показаха входящия ѝ номер и уточниха, че не им е даден никакъв срок, в който ще получат отговор от страна на правителството.

Върбанов и Зоров заявиха, че протестите ще продължат, докато такава среща не бъде направена и земеделските производители не постигнат своите искания.

Междувременно пет земеделски организации представиха отделно от всички останали исканията си и предупредиха, че ако не бъдат изпълнени, ще продължат протестните си действия.

"Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те смятат за разумно и затова подписахме споразумението. Това, което чувам днес и вчера като оставка на министър Вътев, това не е основа за преговори. Ако има някакви допълнителни искания, след като се видели споразумението, да си го оформят по съответния начин, да си оформят по правилния начин, за да се срещнем и да ги обсъдим".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев