АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЗА КАБИНЕТА: ОТЗАД ВИЖДАМЕ ТЪМНИТЕ ИДЕИ ОТ ТЪМНИЯ СЦЕНАРИЙ НА ЗАПИСА

Румен Радев
18.10.2023 / 13:57

"Не аз, а управляващите в момента започнаха и обявиха война на президентската институция. Именно в този запис, още преди да са получили властта".

Това коментира държавният глава Румен Радев пред журналисти, попитан за размяната на реплики между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 и казаното от премиера Николай Денков, че президентската институция отказва да работи с правителството.

"В момента имаме скрито управление по сценарий от записа", добави президентът.

По неговите думи "сценарий, който има за цел постигане на користни цели с цената на тежки, деструктивни компромиси, на нарушаване на базови европейски принципи и ценности, на опрощаване на грехове, легитимация на беззаконието и безнаказаността".

"Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива в момента управлението - всъщност отзад виждаме тъмните идеи от тъмния сценарий на записа", посочи държавният глава, като визира записа от заседание на ръководството на "Продължаваме промяната", който Радостин Василев разпространи.

Няма как да бъда част от този сценарий, нито ще допусна президентската институция да бъде заложник на някакви тъмни интереси, категоричен бе Радев.

"Не аз, а управляващите започнаха и обявиха война на президентската институция. В момента те зоват за диалог, всъщност всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство", подчерта той.

Държавният глава коментира и темата с "Лукойл". По думите му се вижда, че виждаме тайната подготовка за продажбата на "Лукойл". Според него това е показател, че промяната се случва на тъмно.

"Това решение ще доведе до декапитализация на Булгартрансгаз",посочи той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев