АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: ИМА СЕЛА, КОИТО НАИСТИНА СА ОСТАВЕНИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА

срещата в с. Николаево
18.10.2023 / 14:24

Едно от най-старите читалища в цялата община, което се намира в село Злати войвода, е оставено да се руши. Това видя независимият кандидат за кмет Минчо Афузов при посещението си в селото. Читалище „Просвета” е от 1924 г. и разполага с изключително богат книжовен фонд от над 50 000 книги. Ремонт на сградата не е правен от самото създаване на читалището. При срещата с жителите на селото те споделиха и за проблеми с инфраструктурата, както и за нуждата от ремонт на читалището, училището и детската градина.

Независимият кандидат Минчо Афузов и присъстващите обсъдиха идеята за приоритетно насочване на средства към селата и жилищните квартали за изграждане и ремонт на инженерна и социална инфраструктура, за строителство на нови детски и спортни площадки, на зони за отдих и предприемачество.

Лоша инфраструктура, спряно водоподаване и липсата на аптека в квартал „Дебелата кория“ са само част от проблемите за живеещите там. Градският транспорт не влиза в квартала, а сметоизвозването се извършва веднъж на две седмици, което е недостатъчно за нуждите на гражданите. Това стана ясно на срещата на независимия кандидат за кмет Минчо Афузов и неговия екип с хората от квартала.

„Нашият квартал е абсолютно забравен от общината. Няма транспорт, няма аптека. Ако нямаш сонда, нямаш и вода, защото водоподаването е спряно. Имаше общинска чешма, която също беше спряна. Това не е човешко отношение”, споделиха жители на квартала.

Присъстващите обсъдиха с кандидата за кмет Минчо Афузов възможностите за промяна на маршрута на градския транспорт, за да обслужва квартал “Дебелата кория” и начините за решаване на проблемите с водоснабдяването. Тема на разговор станаха и част от мерките на Афузов за развитие на Сливен, а именно проектирането и изграждане на оборотни и общински жилища за социално слаби семейства в кварталите „Дебелата кория“, „Речица“ и „Асеновец“.

В село Николаево хората споделиха, че достъпът до лекарска помощ е приоритет за тях.

Присъстващите приветстваха идеята на Афузов за изнесени центрове за Спешна медицинска помощ. За селото центърът ще бъде в Кермен, което ще им спести 20 километра.

„Колкото повече стават срещите ми с жителите на община Сливен, толкова повече виждам колко е належаща нуждата от тези спешни центрове. Има села, които наистина са оставени на произвола на съдбата. Тук кметът идва само по избори. Тук са младите хора, които искаме да задържим в Сливен. Тук са нашите родители, нашите баби и дядовци. Крайно време е някой да започне да работи за решаване на проблемите”, категоричен бе независимият кандидат.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Още снимки от новината

срещата в с. Злати войвода

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев