АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕБАТИТЕ ПО ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ ЗАПОЧНАХА С ЧЕТЕНЕ НА ОПОРКИТЕ НА ПП-ДБ

Тошко Йорданов
12.10.2023 / 12:14

Дебатите по вота на недоверие за провал на правителството в сектор енергетика започнаха с показване от трибуната на изтеклите снощи опорни точки на ПП-ДБ за това какво трябва да говорят министрите им в парламента.

От трибуната Тошко Йорданов от ИТН и Искра Михайлова от "Възраждане" прочетоха опорките, а Йорданов даже остави разпечатка на трибуната, за да могат управляващите да ги следват.

"Не е смешно, колеги, Найо Тицин ги е писал тези опорки", каза независимият Радостин Василев.

„Господин Петков, днес е 12-и, а не 11-и. Освен това си объркахте изказването с г-н Денков, защото ние тези ваши думи ги четем от вчера. Ако не знаете, вашите опорки изтекоха в медиите. Четете си сценария, за да ни е по-лесно нататък. Сгрешихте го от първото излизане“, каза Искра Михайлова от "Възраждане", след като Кирил Петков приключи с речта си.

Веднага след това на трибуната излезе и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

„Леко ме изпревариха, но файлът се казва „Разпределение говорене на министрите - вот на недоверие“, каза той и добави, че ще почете малко от него.

„Общата картина се насочва към глобалния фон - към колосалния напредък, който кабинетът има за четири месеца. Дебатът не е дали ще се затворят ТЕЦ-те, колеги, дебатът е дали България ще вземат 4,2 млрд. лева, на които той (Кирил Петков - бел. ред.) каза 1,2 млрд“, продължи Йорданов.

„Министър Радев после да знае какво да каже - да използва думата лъжа свободно. Е, г-н Радев, използвайте тази дума свободно“, подигра се Йорданов.

„Василев, ако не успеел от трибуна, да го кажел в кулоарите - „Нася спокойствие за цените на тока и посочва колосалният напредък, който кабинетът навакса за 4 месеца“, продължи да чете Йорданов, а това предизвика смях в залата.

„Три пъти има „колосален“ в тези опорки. Този, който ги е писал , е колосален накадърник. Вие сте тотални шушумиги. Оставям ви го тука, да се ориентирате, като четете“, завърши той.

"Имам един въпрос към г-н Петков. Когато вашето правителството падаше в залата на старото Народно събрание, тогава вие казахте, че сте горд, че Делян Пеевски, Бойко Борисов и Митрофанова ви свалят. Сега моля ви отговорете - горд ли сте, че Делян Пеевски и ГЕРБ ви крепят? Защото явно нещата се промениха за вас, да кажете каква е мотивацията", взе думата и независимият Радостин Василев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев