АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПЕЕВСКИ ВОДЕШЕ ПРЕГОВОРИТЕ С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ГИ ДОВЕДЕ ДО УСПЕШЕН КРАЙ

Бойко Борисов
04.10.2023 / 13:11

Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва да има заместваща мощност, хората да са доволни от своите професии. Доста компромиси се направиха - първо от синдикатите, протестиращите, от правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ ще подкрепят споразумението в пленарна зала, но оттук насетне премиерът Николай Денков е отговорен всичко, което приеме, да бъде договорено с Брюксел, посочи още Борисов.

"Той (Делян Пеевски - бел. ред.) водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на "умнокрасивите", както се наричат", заяви той.

По думите му е било грешка преговорите да не излъчват официално, въпреки че се появиха онлайн записи от преговорите. Ние държим, това, което бъде подписано, да бъде факт. В противен случай не можем да се изправим повече пред тези хора. Блокадите трябва да се вдигнат, ако парламентът гласува споразумението, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той не се съгласи с мнението, изразено от финансовия министър Асен Василев, че миньорската професия ще бъде със "затихващи функции" до 2038 г. И изрази становище, че след 2038 г. въглищните централи трябва да бъдат оставени като студен резерв. Даде за пример Германия, че са стартирали въглищните си мощности, когато е имало недостиг на газ.

"С некоалицията сме в една лодка и гребем в една посока", коментира още лидерът на ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев