АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ СПОРАЗУМЕНИЕТО, ТОВА Е СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА

Корнелия Нинова
04.10.2023 / 13:06

“Няма да подкрепим предложеното споразумение. За нас това представлява смъртната присъда на българската енергетика. Абсолютен прах в очите на хората”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Хората стоят на барикадите, енергийният министър чух, че е казал как поетите ангажименти са трудно изпълними. Пълен хаос, подчинен на само едно - да си разпределят помежду си парите по ПВУ”, каза още Нинова и призова да се разгледа тяхното предложение да се изтеглят териториалните планове и в срок от месец да се предоговорят.

“Разписали сме срокове, в които да се подпише споразумение със социалните партньори, абсолютно съгласувано и легитимно е с протестиращите, синдикатите и социалните партньори”, поясни Нинова и допълни, че енергийният министър трябва да носи отговорност за думите, които е казал. “Пеканов къде отиде, три пъти ни е казвал, че служебният кабинет е водил преговори с ПВУ за предоговаряне на плана в частта енергетика, къде е сега той”, коментира Корнелия Нинова.

Има напрежение, но то не е за това как да се подобри състоянието на енергетиката и как да се помогне на хората, спорът е как да си разпределят фирмите, заяви в кулоарите на Народното събрание още лидерът на БСП.

"ПП и ДБ бяха предложили списък с техни фирми, партньорите им уж в коалицията скочиха "ами, ние къде сме и къде са нашите обръчи от фирми". Това е проблемът да се карат", посочи тя.

В момента, в който си наместят интересите, ще се укротят, допълни още Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев