АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ДЕКЛАРАЦИЯТА ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ И ДПС КЪМ ВСС

Петър Петров
30.06.2023 / 15:32

Партия "Възраждане" няма да подкрепи предложената от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС декларация с призив към ВСС да спре процедурата за избор на нов главен прокурор. Това обяви зам.-председателят на партията Петър Петров:

"Позицията на "Възраждане" е, че подобна конституционна реформа, която се прави от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, не може да бъде подкрепена, тъй като виждаме първият неин, как да кажа, зародиш, и то е удобството да не бъде избиран нов главен прокурор, просто защото сегашният е изключително удобен на тази коалиция, управляващата коалиция от партии".

ПП-ДБ да поемат отговорност за избора на Борислав Сарафов, изпълняващ функциите на главен прокурор, призоваха от паритя "Има такъв народ". Така Тошко Йорданов от тази партия коментира предлаганата декларация с призив към членовете на ВСС да спрат процедурата по избор на нов главен прокурор:

"Ами, ще си помислим. Много е забавно, защото същият тоя ВСС с изтекъл мандат те нямаха нищо против да махне Иван Гешев, нали така. Когато ние им казвахме на всички, че проблемът не е личността на главния прокурор, а цялата структура на прокуратурата и съдебна реформа не означава смяна на Иван Гешев с някой друг, в случая със Сарафов, те се правиха на интересни. Твърдяха, че ние не им разбираме съдебната реформа. Май ще се окаже, че те не си разбират съдебната реформа. Така, че сега да си берат плодовете. Всъщност, това, което искат "Демократична България" и ПП главният прокурор да се одобрява от Христо Иванов. Да си променят конституцията така".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев