АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛАВРОВ: УКРАЙНА ОБСТРЕЛВА ЖИЛИЩНИ КВАРТАЛИ, А НЕ ВОЕННИ ОБЕКТИ, НО АКО БЪЛГАРИЯ ИМА ДРУГИ ДАННИ ДА ГИ РАЗКРИЕ

Сергей Лавров
30.06.2023 / 15:25

Руската армия никога не избира граждански обекти за мишени на територията на Украйна, всички удари целят разрушаване на военната инфраструктура, съобщи на онлайн брифинг руският външен министър Сергей Лавров в отговор на въпрос, зададен от български журналист от БНР, предават ТАСС и БТА.

"Повтарям отново, нашата армия никога не избира съзнателно за цели граждански обекти и никога не стреля просто ей така, всички удари се насочват срещу обекти от военната инфраструктура". подчерта Лавров. Той заяви, че украински подразделения неведнъж са разполагали тежка военна техника в дворовете на жилищни сгради и на територията на различни граждански обекти.

В същото време украинската страна цели на първо място разрушаването на чисто граждански обекти, добави руският външен министър:

"Моля, да не забравяте, че от началото на специалната военна операция има множество факти, когато украинските военни подразделения са разполагали тежка техника в дворовете на жилищните сгради, на територията на училищата и даже в помещенията".

"Ако в България, като приятел на сегашния (киевски) режим има някакви сведения какви военни обекти Украйна е поразила на руска територия, за да оправдаят поне някак това, което те правят, като обстрелват жилищни квартали, бих бил много признателен", добави той, обръщайки се към българския журналист.

Попитан дали може да потвърди официалните данни на ООН за броя на цивилните жертви в Украйна, Лавров отговори:

"Нямам информация откъде ООН взема своите сведения. Поне към нас не са се обръщали с такива въпроси".

Източници: БНР, "24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев