АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“: ПРАВИТЕЛСТВОТО, НАЗНАЧЕНО ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК, НИ ОБЯВИ ВОЙНА

Костадин Костадинов
27.06.2023 / 17:23

Българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик за такова, обяви война на една политическа партия. Това заяви пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Днес станахме свидетели на нещо безпрецедентно. Нещо, което се случва за първи път в българската история", каза Костадинов.

И раздели на три части изводите от казаното от премиера. "Първо - според министър-председателя Денков "Възраждане" е единствената опозиция в нашата страна. На практика той легитимира нашата политическа организация като единствената, която се противопоставя на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна. България да бъде деградирана и скоро да нямаме участия във вземането на политически решения", каза той.

На второ място той открои, че "Денков няма проблем с това да изпълнява заповеди и за пореден път чете инструкции". "Ние от "Възраждане" не признаваме това правителство от първия ден, в който то беше съставено", отбеляза лидерът на партията. И припомни, че от партията са пуснали сигнал до прокуратурата срещу ръководителите на ПП-ДБ.

"На трето място искам да кажа, че българските управляващи уверено вървят по начертания от американските ментори път за въвеждане на нашата страна в украински сценарий. Говори се за забрана на политически партии, говори се за физическо премахване на лидери - днес получихме поредни заплахи за физическото премахване на хора от "Възраждане", включително и мен", добави той.

Според него "ни подготвят за украински сценарий, който цели да вкара държавата ни в гражданска война". "Новите управляващи от ПП и ГЕРБ ясно показват, че "Възраждане" уверено върви към първа политическа сила", съобщи Костадинов.

Припомняме, че малко по-рано днес премиерът Николай Денков разкритикува поведението на "Възраждане" по време на брифинг след заседание на Министерски съвет.

Денков си позволи да нарече "Възраждане" неофашистка партия.

"В българския парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските ценности, каквито са и фундаменталните български ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите. Изказването е на един от доайени на българската философия, професор Георги Фотев. Той споменава медиите, защото е представена като изказване на конференция за медиите", каза Денков.

По думите за съжаление тази констатация изисква решения и действия, както на институциите, така и на партиите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев