АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОПРЕДЕЛЕНА Е НАЙ-ВИСОКОПОСТАВЕНАТА ЖЕРТВА НА ВОЙНАТА В УКРАЙНА. ПОЛИТИЧЕСКИТЕ „УБИЙСТВА“ ЗАПОЧНАХА

 Бившият британски премиер Борис Джонсън
26.06.2023 / 11:57

Бившият британски премиер Борис Джонсън беше жестоко наказан. За какво? За украинската война и Брекзит. Сега Великобритания ще трябва по някакъв начин да се измъкне от задънената улица, в която я въвлякоха Джонсън и Ко. Някои други лидери на страните от ЕС няма да преживеят украинското поражение на Запада.

Политическа смърт. Свирепа саморазправа. Звучи претенциозно, но това е положението. Бившият британски премиер Борис Джонсън вече ще трябва да работи като колумнист в таблоид.

В първата си колонка в Daily Mail той описва с насилен хумор премеждията си в борбата с излишните килограми, която води вече 40 години. Джонсън обеща да не засяга политически теми - "освен в случаите, когато това е абсолютно необходимо". Какво унижение!

Но можеше да му се издигне паметник, ако Западът беше победил Русия в Украйна, чийто оперативен контрол беше в ръцете на Великобритания и лично на него. Но тъй като там се очертаваше разгром, британската управляваща класа - в традиционно безмилостен и в същото време лицемерен стил - "снижи" загубилия премиер, срещу когото имаше и други претенции.

На първо място, това се отнася за ролята му в осъществяването на Брекзит, който стартира процеса на обедняване на страната.

Забрана за професията

Борис подаде оставка от депутатския си мандат, който получи за първи път през 2001 г. Като дисциплинарна санкция за лъжа в Камарата на общините за някакви „ковид партита“ (невинна шега сред покварения и презираща плебса британската управляваща класа), той дори няма да може да посещава парламента без специално разрешение.

Не е ли зашеметяващ пример за британско лицемерие:

"Няма прецедент премиер да бъде хванат умишлено да подвежда Камарата. Той е подвел Камарата по въпрос от голямо значение както за нея, така и за обществеността, и го е правил многократно."

Тази фраза е взета от текста на 52-страничния доклад на парламентарната комисия по привилегиите. Възмущението е искрено, но всъщност е по съвсем друга причина.

Подадоха му ръка: обидно и болезнено

Това е толкова очевидно, че дори закоравелият циник Джонсън не успя да замълчи. Коментирайки този доклад, той каза, че това е следващият етап от дълга кампания, чиято цел е неговото "политическо убийство". Бившият премиер нарече повдигнатите срещу него обвинения "лъжа" и "глупости".

Борис е толкова притеснен, защото няма да може някой ден да се върне в голямата политика. А след този скандал и обвинения на съпартийци в "заговор" срещу него още повече.

Сегашният премиер Риши Сунак ще лиши Борис Джонсън от възможността да се кандидатира за парламента на предстоящите през 2024 г. предсрочни избори, съобщи The Guardian, позовавайки се на информирани източници.

"Защо той ще бъде в списъка с кандидати, които Риши Сунак ще подпише? Съвсем ясно ми е, че това няма да се случи", заяви източник.

"Партията трябва да продължи напред, забравяйки за това клоунско представление. Преобладаващото мнозинство от депутатите са на същото мнение", каза един от тях пред вестника.

Политическото завещание на Джонсън

Преди да връчи мандата, Борис Джонсън говори в Камарата на общините, може да се каже, с политическо завещание.

Ето какво каза той в него за Украйна. Бившият премиер посочи, че „срещата на върха на НАТО, която ще се проведе това лято във Вилнюс, ще бъде важен тест за готовността на алианса да изпълни дългогодишните си задължения към Украйна“, защото „Путин вече показа какво е готов да направи в среда, в която Украйна не е член на НАТО, именно защото Украйна не е член на НАТО.

"Поради тази причина правителствената политика трябва да бъде Украйна да бъде помолена да направи всички необходими приготовления за присъединяване към НАТО възможно най-скоро... за да се гарантира яснота, стабилност и мир в Европа", кураторът на Зеленски подчерта.

Приканвайки по този начин европейците и американците да воюват с Русия в Украйна, Джонсън махна с ръка на всички, без да обещава да се върне.

Неговата работа

Така приключи политическата кариера на човек, който спешно дойде в Киев и осуети сключването с Русия на Договора за постоянен неутралитет и гаранции за сигурност на Украйна, парафиран през март 2022 г. в Истанбул.

Именно по негово предложение и с най-активно британско участие беше пуснат фейк за "клането в Буча". Той поиска от Киев - и много успешно - постоянно да повишава ставките, да игнорира Минските споразумения.

Именно британският премиер даде зелена светлина на британските разузнавателни служби да предоставят на Украйна критична разузнавателна информация.

Именно "Джонсонюк" предостави всички възможности на своите военни да обучават украинци и, както виждаме, доста ефективно "войната на бедните хора". Какво беше много по-полезно за Киев от американските методи на война с огромно техническо и технологично превъзходство, тъй като в Украйна това не би било възможно.

Всички тези действия на експремиера се оказаха покана за ада за Киев. Така на 17 юни президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Вашингтон няма да улесни присъединяването на Украйна към НАТО.

Тази присъда към Украйна на Зеленски (пред САЩ се очертава военен конфликт с Китай заради Тайван, а Вашингтон няма да започне два конфликта с две велики сили) дойде след множество изявления, че вратите на алианса са „отворени“ за Украйна.

Сега Великобритания ще се адаптира към тази позиция на САЩ, тъй като те въведоха "забрана за професията" за бившия премиер, който превърна Украйна в пожар.

Кой друг ще се закачи?

Сега е време да си зададем въпроса на кои европейски политици ще се припишат следващите глави във връзка с войната в Украйна и последиците от нея, в кои страни от Стария свят ще се смени властта?

Няма да си губим времето с дреболии като Финландия, където властта вече се смени. От големите държави три са атакувани. Това са Великобритания, Германия и ... Полша.

Освен това в първия и третия случай не става въпрос само за промяна на личностите: курсът ще се промени.

Британия

Що се отнася до Великобритания, Украйна, където поражението на Запада вече е гарантирано, направи краха на консерваторите на следващите парламентарни избори безспорен.

Видимо обеднелите избиратели няма да простят на торите две поредни авантюри – загубената прокси война с Русия, както и Брекзит. Този обречен опит да се създаде "Глобална Великобритания" като суверенен полюс в новия Запад е напълно ненужен за Вашингтон, който се интересува само от сателити.

Тази идея със сигурност беше примамлива, но предизвика разцепление в британския елит (против са проевропейските лейбъристи и либералите, които заедно с шотландските националисти ще спечелят следващите избори).

Бившите колонии, от друга страна, също се отнасяха хладно към нея. Лондон всъщност се качи в Украйна и отприщи конфликт с Русия там, за да подчини Източна Европа. След изборите, които може да са предсрочни, няма да има нужда от това. Това означава, че Украйна и Източна Европа няма да са толкова необходими на Великобритания, което Зеленски бързо ще усети.

Германия

Личностите в Германия ще се променят, но не и политическият курс. Всички тези Шолцовци, Бербокове, чиято популярност заедно с партиите им, според социологическите проучвания, бързо пада, ще бъдат наказани от избирателите още на първите парламентарни избори.

Но тъй като дясноконсервативната Алтернатива за Германия (AfD), която в момента е на второ място по популярност, няма да бъде допусната да „стреля“, а ако се наложи, ще бъде забранена, дясноцентристкият ХДС / ХСС блок, традиционно ориентиран към САЩ, ще дойде на власт.

Представлението ще продължи, но вече без откровени клоуни – те вече ще са свършили цялата мръсна работа и ще могат да си починат.

Ако германците са много възмутени, че са започнали да живеят много по-бедно, ще бъдат хванати с желязна ръка. Тази традиция не е изчезнала в Германия.

Полша

И накрая, нека се обърнем към Полша, където вече започнаха важни събития. Тази седмица председателят на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, който ръководеше дейността й отвън, обяви завръщането си в правителството.

Той става единственият вицепремиер вместо четиримата, които подадоха оставка, и ще координира дейността на правителството на Матеуш Моравецки. Това се дължи на необходимостта от укрепване на кабинета в навечерието на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат следващата есен.

Основната причина за случващото се са проблемите, с които Полша се сблъсква и тепърва ще се сблъсква във връзка с конфликта с Русия в Украйна, където се залагаше на поражението на Москва. Сега на всички е ясно, че няма да стане.

Междувременно поляците участват активно в украинската война и - не е изключено - официално да влязат в Незалежная с цел анексиране на западната й част. А това ще доведе до сериозна криза в страна, в която стенат украинските бежанци.

Много поляци не искат да се бият с Русия и Беларус, които в този случай ще влязат във войната. Това са предимно представители на либералната опозиция. Но при това положение към тях ще се присъединят всички, които не искат да пролеят кръвта си за целите на полските националисти.

Така ще възникне предпоставката за изместването на омразните Брюксел и Берлин, много други западни столици на сегашния полски режим. Качински е изправен пред дилема: или поне някаква победа (поне парче от Украйна), или краят. Нещо ни подсказва, че вторият изход е по-вероятен.

Какво следва от това?

Връщайки се към мястото, откъдето започнахме, бих искал да кажа директно и откровено: благодаря ти, Борис, жалко, че все пак те прогониха.

В крайна сметка вие определено сте наш агент и трябва да бъдете възнаградени за отварянето на украински абсцес и прекъсването на няколко опита за „неприличен мир“. А също и за сигнала, даден от вашите злополуки, че Западът скоро ще предложи "замразяване" на украинския конфликт на разтревожената Полша - и руските патриоти.

Защото Германия вече е откъсната от Русия (и слава Богу - ние бяхме нейния суровинен придатък), Англия скоро ще загуби всичко, а Америка спи и гледа как бързо да се насочи към Китай. Накратко, Боря, ще ни липсваш.

https://pogled.info/svetoven/ukraina/opredelena-e-nai-visokopostavenata-zhertva-na-voinata-v-ukraina-politicheskite-ubiistva-zapochnaha.157602

Превод: СМ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев