АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАГРАДАТА НА АКАДЕМИЯТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ПРЕВРАТ ОТИВА ПРИ РУСИЯ, ПРИГОЖИН ПЕЧЕЛИ ЗА НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР

Наградата на Академията за най-добър преврат отива при Русия, Пригожин печели за най-добър актьор
26.06.2023 / 11:38

Ами ако превратът на Пригожин е Маскировка? Искам да изследвам тази възможност. По-рано днес (на Източното крайбрежие на САЩ – събота), скицирах материал със закачливото заглавие „Пригожин – Пуч или Заговор?“ Е, тази прекрасна идея се разля като язовир Каховка, когато историята с плана на Пригожин да марширува в Москва и лично да удуши руския министър на отбраната Шойгу направи кълбо назад, досущ в стил Надя Команечи – пълен обратен завой. Пригожин заповяда на „своите“ войски да се върнат в базите си, сключи сделка с президента на Беларус Александър Лукашенко да отиде в изгнание и няма да бъде подложен на наказание. КАКВО???? Без кръвопролития? Без километри горящи танкове? И никаква вратовръзка на Мусолини за Владимир Путин? Какво по дяволите...?!!!

Човече, буквално се усеща разочарованието и фрустрацията, излъчващи се от вашингтонския истаблишмънт. Политическият еквивалент на преждевременна еякулация. Предната вечер (петък) можеше да се чуе пукането на шампанското и пуканките, докато медиите и разузнаването се трупаха около компютърните екрани в очакване на снимки на разстроения Путин, който бяга гол от Кремъл. Байдън и екипът му ми напомниха за вечния неудачник Уайли Койот (герой от едноименния анимационен филм на Looney Tunes, който в продължение на 50 години гони Бегача, за да го изяде – б.пр.) в отчаянието, което изпитват, докато гледат как техните плиткоумни схеми за залавяне на Путин се провалят и изгарят.

Не мога твърдо да отхвърля възможността Пригожин сам да е опитал този преврат (или окуражен от външна подкрепа), но искам все пак да представя и сценарият Маскировка.

Нека започнем с тези факти:

1. Групата Вагнер е създадена от руски разузнавателни организации и е финансирана от руското правителство. Мнозина на Запад погрешно смятат, че Пригожин има дълбоки джобове и плаща сметките на Вагнер и въпреки че има НУЛА военен опит, е командир на отряда. Както казват руснаците, Нет!

2. САЩ и останалата част от НАТО смятат Русия за диктатура. От месеци Пригожин си е разпуснал езика и отправя заплахи към руските военни и косвено към Путин, но не е подложен на арест или санкция. Означава ли това, че Русия не е диктатура?

3. Според собствените му думи от петък, Пригожин уж започнал преврата, защото руското Министерство на отбраната ударило с ракети, снаряди и бомби лагер на войските на Вагнер, докато те се подготвяли за война. Но предполагаемият видеозапис на инцидента не показва никакви жертви. Днес Пригожин се отметна от това твърдение и сега настоява, че просто е протестирал срещу хода на Министерството да включи групата Вагнер в състава на руската армия.

4. Руското правителство изчака 12 часа преди да прати полицейски/военни сили в щаба на групата Вагнер в Санкт Петербург. Слабо усещане за спешност. Според съобщенията Пригожин е наредил на колона от войски на Вагнер да се отправи от Ростов на Дон към Москва, за да детронира Шойгу и може би генерал Герасимов. Погледнете картата. Това е разстояние от почти 1200 километра. Как е трябвало тази колона от камиони и танкове да зареди с гориво и да измине това разстояние за по-малко от 20 часа?

Как ви се струва това като обяснение? Цялата история с преврата е създадена, за да позволи придвижването на руските военни сили към районите северно и западно от Воронеж, без да се вдига тревога сред планиращите от НАТО. Русия премести сили , за да спре превратаджиите, а не изграждайки нова ос на нападение.

Изглежда, че началото на разказа, че Пригожин щял да предаде Русия започва в 2022 година. Някой, свързан със Западното разузнаване, е имал връзка с Пригожин и е започнал да го прослушва за сътрудничество със Запада. Пригожин съобщил на шефовете си от руското разузнаване за подадения сигнал и руснаците решили да изградят опрация, която да представи Пригожин като недоволен патриот, кипящ от гняв заради некомпетентността на руските лидери. Това положение се подхранва от руснаците, като се позволява на Пригожин да отправя злостни словесни нападки срещу Шойгу и Герасимов и, ако вярваме на изтичането на информация в лийковете на Джак Тейшейра за раздора, дори да предава информация за местоположението на руски войски на своя водач от разузнаването.

Тук е интересната част от хипотезата – кой е взел решението да пусне Пригожин? Може да се изтъкне правдоподобен аргумент, че западните ръководители на Пригожин са решили, че петък е подходящ ден и са му наредили да действа. Но аз мисля, че това е било режисирано в Кремъл. Путин и неговите шефове на разузнаването знаеха какво се опитва да подклажда Западът в Русия и осъзнаваха, че Украйна и НАТО се гърчат в безпомощната си контраофанзива и съпътстващите я огромни загуби на хора и материални средства. Защо да не използват опита за преврат като добро прикритие за масовото придвижване на войски по цялата линия между Москва и Ростов на Дон?

Това е начин за придвижване на руски войски в районите северно от Белгород, без да се привлича нежеланото внимание на натовските платформи за наблюдение на сигурността. Придвижете войските по-близо до границата и след това ги разпръснете. Това означава, че Русия е намерила начин да подсили войските си за нова потенциална ос на нападение, което ще създаде кошмар за планиращите в НАТО.

Представете си преврата като бягане на заек в открито поле. Гладните хищници, които се крият в гората, може да се изкушат и да излязат от прикритието си в опит да сграбчат заека. Дали някои от реакциите в Русия помогнаха на руското контраразузнаване да идентифицира хора на ръководни постове в Русия, които досега тихо са подкрепяли Украйна? Може би.

Искам също така да разгледам една забавна възможност. Дали Пригожин е измамил западните си куриери с милиони долари? Евгени наистина има криминално минало и е известен с лепкавите си пръсти. Дали се е възползвал от криминалното си минало и е измамил британците или американците? Това би могло да е страхотна история.

Както и да е, след по-малко от 24 часа драма, оставаме с траурния, но красив глас на Пеги Лий, която пее „Is That All There Is?“ (Това ли е всичко?)

За автора:

Аз съм bona fide син на американски революционери. Поне 24-ма от моите предци, мъже и жени, са се борили за освобождаване на американските колонии от британско владичество. Някои от тях са изгубили живота си за свободата. И въпреки че са минали два века и половина, откакто моите прадеди са вдигнали оръжие, принципите, за които са се борили остават валидни и актуални и през 21 век. Този блог е посветен на търсенето на истината без оглед на партийното предимство. Патриотите единомишленици са добре дошли.

Автор: Лари Джонсън, sonar21.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

https://glasove.com/na-fokus/nagradata-na-akademiyata-za-nay-dobar-prevrat-otiva-pri-rusiya-prigozhin-pecheli-za-nay-dobar-aktyor

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев