АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ВКЛЮЧИ В IV РЕГИОНАЛНА СРЕЩА НА КЛУБОВЕТЕ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“

регионалната среща в Сливен
26.06.2023 / 12:29

Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ събра на 23 юни в зала „Сливен“ деца и ученици, учители и директори от 14 детски градини от град Сливен и 32 училища в областта. Клубовете са изградени през годините по инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“, с подкрепата на Министерството на образованието. В област Сливен е развита най-голямата по обхват структура в страната от 76 клуба „Млади възрожденци“ с 1 058 участници.

Регионалната среща бе заключително събитие от дейността на клубовете „Млади възрожденци“ през настоящата учебна година. През изминалите месеци сливенските деца се представиха достойно в редица национални кампании, една от които бе създаването на послание от името на жителите и младите хора на област Сливен за постамента на Пилон „Рожен“.

В поздравителния адрес на областния управител Минчо Афузов до участниците в регионалната среща, който бе прочетен пред участниците от клубовете „Млади възрожденци“ се казва: „Призвани да бранят родолюбивия плам и да поддържат жива паметта за героите от българския възрожденски пантеон, вашите клубове са от онези важни средища на българщината, които дават и корени, и криле на нашите деца. Мили деца, млади възрожденци, помнете заветите на българските герои, учете и изследвайте поривите, обратите, тъгите и възвисяващото в техния живот, в святата им, осъзнатата саможертва. Не забравяйте, че знанието, родовата памет и истината са стожерите, които крепят обществото и личността. Знанието - защото то ни бронира срещу манипулации и фалшификации в днешния информационен водовъртеж; родовата памет - защото в нея откриваме мярата и примера за достойнство на своите предци; истината - защото тя е стълб, който ни държи изправени, дори и когато е трудно, и е компас, който може да ни води, дори когато е настане мрак. От свое име и от името на Областна администрация Сливен изказвам сърдечна благодарност към всички вас за прекрасното партньорство по инициативата Пилон "Рожен". Нека българското знаме се вее гордо на Роженските поляни и навсякъде в родината ни и по света“.

От сцената на залата участниците в клубовете от Сливен и Котел развълнуваха присъстващите с талантливи музикални и танцови изпълнения. Клубовете получиха покана от председатели на Общобългарския комитет „Васил Левски“ - Васил Василев, да посетят столицата, за да видят новата мултимедийна експозиция с добавена реалност „Изповедта на Апостола“, създадена по повод 150-годишнината от гибелта му.

По традиция по време на регионалната среща децата и учениците имаха възможност да се запознаят с мотивираща личност със значими постижения, донесли слава и престиж на страната ни. Специален гост на събитието тази година бе Нешка Робева, която за поколения българи е създателят на феномена „български златни момичета“ в художествената гимнастика.

Регионалната среща бе организирана от Регионалнто управление на образпванието, в партньорство с Община Сливен, Общобългарския комитет „Васил Левски“ и общинските комитети в Сливен и Котел.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев