АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ: ПРЕУВЕЛИЧЕНО Е ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ИМА МИНИСТЕРСКИ НАЗНАЧЕНИЯ БЕЗ СЪГЛАСУВАНЕ С ГЕРБ-СДС

Денков
26.06.2023 / 11:27

Премиерът Николай Денков определи като "меко казано преувеличено" твърдението, че има назначения без съгласуване с ГЕРБ-СДС. Той изрази надежда, че заедно с "Продължаваме промяната - Демократична България" ще се намери подход за работа по законодателната програма и заяви, че следващата седмица ще бъде представена управленската програма на кабинета. На директен въпрос за съгласуването на назначенията, Денков отговори:

"Всички назначени заместник-министри, включително министри, са на базата на разговори и с консенсус. Така че твърдението, че няма техни зам.-министри, е меко казано преувеличено".

По отношение на разпоредените проверки след инцидента в оръжейния завод в Карнобат Денков намекна за потенциално влияние на "чужди разузнавателни служби".

"Знаете, че има информация, че може би са включени разузнавателни служби на чужди държави в тези процеси – ние трябва да имаме надеждни данни, за да си свършим работата. Така че отново ще се обърна към разследващите органи, към разузнавателните служби, за да кажат имат ли те някакви препоръки".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев