АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ НЯКОЛКО ЕЛЕМЕНТА ОТ СЪОРЪЖЕНИЯТА В ПАРК „ЮНАК“

Парк
26.06.2023 / 09:36

Общината ще премахне частично няколко елемента от три детски съоръжения в парк „Юнак“ след извършена регулярна проверка от общински експерти. Дейностите са планирани така, че да не нарушат забавленията на децата през летните месеци.

Установени са дребни повреди по елементи на най-интензивно използваните модули за игра. Те не компрометират сигурността. Замяната на някои от повредените елементи е невъзможна, затова те ще бъдат отстранени с цел безопасността на ползвателите, съобщиха от дирекция „Общинска инфраструктура“.

Ще бъдат премахнати улей от комбинирано съоръжение и дървени елементи край пясъчника. Ще бъде подменена въжената стълба на едно от съоръженията. Изцяло ще бъде ограничен единствено достъпът до т.нар. детски самолет, тъй като съоръжението не подлежи на ремонт. Изпълнението е възложено на работна група от общинското предприятие по озеленяване и ще бъде извършено под надзора на строителни експерти.

Основният ремонт на парк „Юнак“ бе извършен през 2014 – 2015 година по европейски проект на Общината. Бяха изградени нови алеи, розариуми, тревни площи, фонтан, чешма за питейна вода, места за почивка и две детски площадки.

Теренът е ограден, има постоянно видеонаблюдение, а благодарение на „Общинска охрана и СОТ“ имуществото бе опазено от вандалски прояви. Паркът се утвърди като предпочитано място за посещения и отдих от жителите на града и техните гости, но най-вече – от родителите на малки деца заради създадените условия за безопасни забавления и игри.

Община Сливен планира към края на тази - началото на другата година повечето от детските съоръжения да бъдат заменени с нови, съвременни и по-атрактивни пързалки, люлки, катерушки и модули за игра, след като приключат задължителните процедури за инвентаризация и оценка на съществуващите съоръжения.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев