АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ: 7-ТЕ ТОЧКИ НА ПП-ДБ НЕ СА СЕРИОЗНО УПРАВЛЕНСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Георг Георгиев
26.06.2023 / 09:05

"Да ни се сърдят за това, че ние се държим като нормална политическа сила, е просто незряло. Няма как да стане. Колегите от "Промяната" възроптаха около начина, по който се случва работата в Народното събрание", каза още Георгиев.

"Трябва да излезем от този модел, който "Продължаваме промяната" се опита да създаде още в миналия парламент. Политическото поведение изисква да имаме най-малко сериозност пред хората, които представляваме", това коментира депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев в предаването "Денят започва" по БНТ.

По думите му в момента има еднолично управление в лицето на кабинета "Денков".

"Да ни се сърдят за това, че ние се държим като нормална политическа сила, е просто незряло. Няма как да стане. Колегите от "Промяната" възроптаха около начина, по който се случва работата в Народното събрание", каза още Георгиев.

"Няма как да очакваме много прозорливост от политическа сила, в която доайенът и най-опитният депутат е Настимир Ананиев. "Продължаваме промяната" търсят ГЕРБ и знаят, че без нас не могат да направят нищо", заяви депутатът от ГЕРБ.

Според депутата от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев 7 точки не са сериозно управленско предложение и по-сериозно би звучало, ако това са 107 точки.

"Защото, когато по един завоалиран начин вървиш към коалиция и търсиш такава, то нейните приоритети не могат да се изчерпат в едни лист, написан текст", категоричен е Георгиев.

Той припомни, когато ПП в миналия парламент излязоха с декларация около минута и казаха, че това е стратегия за управление на държавата.

"Нашата визия, събрана в 140 страници управленска програма, определено не може да бъде поместена в 7 точки. Това дори не са изчерпателни точки, а 7 реда и само в 7 реда, ако си представят, че могат да се представи на държавата изход от излизане от кризите, това не е сериозно", каза той.

Георгиев призова да седнат на масата и да преговарят, и когато ще се коментира коалиция, то по същество да е такава.

"В момента имаме квазиеднолично управление - в лицето на кабинета Денков", каза Георгиев.

"Няма как да очакваме много прозорливост от политическа сила, в която доайенът и най-опитният депутат е Настимир Ананиев. "Продължаваме промяната" търсят ГЕРБ и знаят, че без нас не могат да направят нищо", каза още той.

Потвърди обаче, че ако се говори за коалиция, ГЕРБ ще настояват за друго разположение в МС.

Призова ПП-ДБ, ако искат държавата да бъде стабилна и да излязат от "катастрофата през последните две години", да сменят тона.

Георгиев не знае дали ще има лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев