АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ТОВА НЕ Е ПРАВИТЕЛСТВО В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ, А КЛУБ ПО ИНТЕРЕСИ

Корнелия Нинова
22.06.2023 / 11:23

В България съществуват две мнозинства. Официално: това на първите две партии: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - коалицията на омертата, страха, войната и имунитетите. Истинското мнозинство, което движи държавата, обаче, е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС. Точно тези три партии вчера блокираха и изслушването на министъра на правосъдието в Правна комисия. Това заяви в декларация от името на парламентарна група лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Докога мислите да я карате така? Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си делите порциите на властта. Напълно е забравен народът и неговите тревоги. Това не е правителство в полза на България, а клуб по интереси. Нарушихте куп закони, не уважавате никакви правила", добави тя в обръщение към ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Вчера мнозинството само блокира собствения си дневен ред в Правна комисия – безпрецедентно нещо, откакто парламентът съществува. Направиха го, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието за това какво смята за съдебната реформа. При Борисов министрите изобщо не идваха и не уважаваха Народното събрание", добави още Нинова.

"По всички закони сте на различно мнение и се карате – за КПКОНПИ: два различни законопроекта, блокирате си взаимно законите, за разделянето на Следствието от Прокуратурата – различни становища, гласувате различно", посочи още лидерът на социалистите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев