АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНТОН КУТЕВ: БЛИЗО СМЕ ДО ВОЙНА

Антон Кутев
22.06.2023 / 11:07

„В момента ние сме много близо до война. На Балканския полуостров има напрежение, което стига до въоръжени сблъсъци“, заяви в предаването „Тази сутрин“ бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев.

България пропусна много възможности за инвестиции във въоръжаване през годините по простата причина, че винаги е стоял въпросът за какво да дадем парите за оръжие или за социални помощи, или за образование. България трябва да се развива с повече инвестиции във въоръжение и да има повече независимост на армията, добави Кутев.

„Служебното правителство свърши много повече по отношение на европейската интеграция отколкото много други редовни правителства. Като примери – пълната газова диверсификация, процесите Шенген, ОИСР и еврозоната бяха придвижени от служебното правителство“, каза Кутев.

Той коментира и това, че президентът Румен Радев няма да представлява България на срещата на върха в Литва. „Това е решение на правителството. Друг е въпросът до какво ще доведе това. Аз много се надявам една последователна външна политика да бъде проведена оттук нататък. Очевидно знакът е, че те искат да поемат ангажимента към външната политика, което е редно да прави правителството. Друг е въпросът дали всичко това няма да доведе до дисбалансиране на позицията на България, което аз смятам за прибързано“, каза Кутев.

„Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи една държава като Русия с ядрени военни сили. Това са несравними величини. Тази война няма как да се развърже на полето на боя, тя трябва да се развърже с дипломация“, категоричен е той.

Източник: бТВ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев