АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕНЧО ПЕТРОВ: СЛЕД РЕМОНТА ЛИФТЪТ ЩЕ Е ИЗЦЯЛО РЕНОВИРАН

Енчо Петров
14.06.2023 / 13:07

Сливенският лифт ще бъде изцяло реновиран, като се запазят същите параметри на съоръжението, заяви управителят на общинската фирма Пътнически превози- Сливен - Енчо Петров.

„За да разсея появили се спекулации, че лифтът ще бъде само боядисан, ще кажа, че той ще бъде изцяло обновен. В този си вид ще останат само стълбовете, но след като се изпълнят всички конструктивни становища по тяхната обработка и заздравяване. Всичко останало ще бъде ново - редуктори, управление, ел.-двигатели и въжето. Седалките ще бъдат от същия тип, но напълно нови, осъвременени и с възможност за качване на велосипеди. Мисля, че ще се хареса на хората“, каза Петров.

Той подчерта, че заради гарантиране на сигурността съоръжението е в режим на контрол от техническия надзор по два пъти в годината. Извършват се и текущи проверки непрекъснато.

„Надявам се да го приключим навреме, но ще се концентрираме да приключим всичко по правилата, за да няма сакции и корекции“, допълни Енчо Петров. Той присъства на старта на проекта на Община Сливен за ремонт на туристически обекти в града. Освен ремонт на лифта, ще бъде извършено възстановяване, консервация и реставрация на къщите-музеи на Добри Чинтулов, на Хаджи Димитър, Музея на сливенския бит и Държавната сукнена фабрика. Предвидено е още обособяване на туристически информационен център в сградата на Община Сливен и възстановителни и реставрационни работи на крепостта „Туида“.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев