АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИКТОР ОРБАН СРАВНИ СОРОС И СИНА МУ С МАФИЯТА ОТ "КРЪСТНИКЪТ"

Виктор Орбан
12.06.2023 / 17:45

Унгарският премиер Виктор Орбан реагира на съобщенията, че Джордж Сорос, американски бизнесмен от унгарски произход, предава контрола върху своята финансова империя на стойност 25 милиарда долара на сина си Александър. Премиерът в понеделник ги сравни с мафиотите в трилогията на Франсис Форд Копола „Кръстникът“.

Орбан публикува на страницата си в Twitter епизод от филма, в който главата на семейството Дон Вито Корлеоне, изигран от Марлон Брандо, целува сина си Майкъл (Ал Пачино), благославяйки го за сериозен бизнес. Премиерът придружи публикуването на тези кадри с надпис "Сорос 2.0".

Според съобщения в медиите, създадената от Сорос фондация "Отворено общество" е била използвана по едно време за подкопаване на позициите на правителството и партията FIDES - Унгарски граждански съюз, оглавявана от Орбан. Освен това страната продължава да разследва финансирането на опозиционни партии през 2022 г. от американската фондация Action for Democracy, която според съобщения в медиите също е свързана със Сорос.

На 11 юни The Wall Street Journal съобщи, че Александър Сорос е избран за председател на борда на директорите на семейни фондации и ръководи някои от другите организации, които 92-годишният му баща доскоро е управлявал. Беше отбелязано също, че скоро се очаква значително попълване на фонд „Отворено общество“. В интервю, след като беше избран на ръководна позиция, 37-годишният Александър Сорос изрази намерението си да продължи да подкрепя левите политици в САЩ и отбеляза, че неговите възгледи и тези на баща му като цяло съвпадат.

Източник: "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев