АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСИЧКИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ В СТРАНАТА ХВЪРЛИХА ОСТАВКИ

Оставка
12.06.2023 / 17:24

Оставки на областни управители във всички градове в страната. От Министерски съвет посочиха, че акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт. От там добавиха, че постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно.

Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си.

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев подаде оставка

В понеделник сутрин стана ясно, че Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев подаде оставка от поста със заявление до Министерски съвет. В него са изложени и мотивите: „Когато през миналата година бях поканен от служебното правителство да поема поста, приех, за да помогна на Майка България да премине успешно през труден период на политическа криза. С назначаването на редовно правителство считам своя дълг към Родината за изпълнен", посочва той.

Областният управител на Монтана и заместникът му са подали оставки

Малко по-късно областният управител на Монтана Валери Димитров и заместник-областният управител Кирил Делев са депозирали своите оставки пред правителството. Валери Димитров заяви, че причините да подаде оставка са лични. „Чест и почитания за всички, никой не ме е обидил или задължил да напусна, причините за решението ми са изцяло лични“, обяви Димитров. По лични причини напуска и зам.-областният управител Кирил Делев.

Областният управител на Софийска област хвърли оставка

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев също подаде заявление за освобождаване, съобщиха от управата. Стойчев обясни, че е изпълнил ангажиментите си към служебното правителство с премиер Гълъб Донев, участвайки в организацията на изборите за народни представители на 2 април, които на територията на най-голямата област в България са преминали без инциденти.

Трендафил Величков подава оставка като областен управител на Пазарджик

Трендафил Величков също подаде оставка като областен управител на Пазарджик, съобщиха от Областна администрация. Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес. "За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам , че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип", заяви той.

Областният управител на Ямбол Георги Чалъков също подаде оставка в писмо до министър-председателя Николай Денков, съобщиха от Областната управа. В мотивите си Георги Чалъков изтъква, че не споделя целите и мотивите, с които е формирано новото редовно правителство.

Областният управител на Хасково подаде оставка

Оставка подаде и областният управител на Хасково Красимир Ангелов. Той счита това за морален акт, тъй като не е назначен от настоящия кабинет. Той е благодарил на всички служители на областна администрация-Хасково за съвместната дейност и започналите инициативи за подобряване работата на администрацията и улесняване обслужването на гражданите.

Областният управител на Варна, Марио Смърков също подаде оставка. Причината за депозираната оставка е в политическите украски, които избуяха след отмяната на забраната за коли по Крайбрежната алея в града.

Областният управител на Смолян подаде оставка

Областния управител на Смолян Стефан Сабрутев подаде заявление за освобождаване от поста, съобщиха от Областна администрация. "Служебното правителство, което ме назначи на поста Областен управител на област Смолян приключи своя мандат и вече България се ръководи от редовно правителство.

Оставка подаде и областният управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков. "Като областен управител на Област Велико Търново, назначен от служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев, приключило своята дейност на 6 юни, считам, че трябва да освободя заеманата от мен длъжност", заяви той.

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев също подаде молба до премиера Николай Денков за освобождаване от длъжността, считано от днес. Той посочи, че е редно служебните областни управители да освободят поста за хора, които ще продължат политиката на новото правителство.

Областният управител на Видин Огнян Асенов също депозира заявление за освобождаване от длъжност пред Министерския съвет.

„Като областен управител в мандата на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, изпълнявах отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите на област Видин и спазвайки законите на Република България.

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова подаде оставка

Кристина Сидорова, областен управител на Габрово също е подала своята оставка със заявление до Министерски съвет на Република България, съобщиха от администрацията. Като основен мотив Сидорова посочва, че е изпълнила ангажиментите си към служебното правителство с премиер Гълъб Донев. “Ролята на областния управител е да привежда на регионално ниво държавната политика.

Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов подаде оставка

Оставка подаде и областният управител на Търговище Станимир Парашкевов. "Във връзка с формирането на ново правителство и провежданата от него държавна политика, считам за целесъобразно да бъда освободен от длъжността Областен управител на област Търговище", се казва още в мотивите на Парашкевов.

Областният управител на Добрич Здравко Здравков хвърли оставка

Оставка хвърли и областният управител на Добрич Здравко Здравков. „Бях назначен от служебния кабинет с премиер Гълъб Донев и изпълних ангажиментите, които имах като областен управител в мандата на служебния кабинет", заяви той.

Областният управител на Разград подаде заявление за освобождаване от длъжността

Областният управител на Разград Драгомир Златев подаде заявление за освобождаване от длъжността. Това съобщи той. Златев посочи, че е бил назначен от служебния кабинет с премиер Гълъб Донев и е изпълнил ангажиментите, които е имал в интерес на гражданите на област Разград.

Областният управител и на област Плевен Иван Петков е подал оставка. Не искам да бъда мокър печат, е мотивът, който посочи Петков.

Областният управител на Русе Анатоли Станев подаде оставка

Анатоли Станев, областен управител на Русе, също подаде заявление за освобождаване от поста. Искането е изпратено до Министерския съвет. Това съобщи Станев. „Все по-често ставаме свидетели на предадени ценности, от нас зависи в какви времена искаме да живеем. Нека дадем пример и да не се превръщаме в политически марионетки“, коментира Станев.

Оставка подаде и областният управител на Враца Георги Митов. В заявлението си Митов е декларирал, че през периода, в който е заемал длъжността в служебното правителство на Гълъб Донев, стриктно е изпълнявал служебните си задължения в съответствие с българското законодателство, ръководейки се от законните права и интереси на гражданите и развитието на област Враца.

Заявление до Министерския съвет за освобождаване от поста подаде областният управител на Силистра инж. Николай Неделчев. В свое обръщение в сайта на институцията Неделчев припомня, че е назначен от служебно правителство и след като то е приключило своята дейност, следва да завърши неговият ангажимент като представител на държавната власт в областта.

С писмо до Министерския съвет областният управител на Благоевград Стоян Христов поиска да бъде освободен от длъжност, съобщиха от областната управа в града. От там посочват, че според областния управител това е морален акт, тъй като вече има избран нов Министерски съвет, а Христов не е назначен от настоящия кабинет.

Областният управител на Бургас подаде оставка

Областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова също подаде оставка със заявление до Министерски съвет. Като основен мотив се посочва, че всяко правителство е редно да формира свой екип, което да изпълнява на регионално ниво политиката на Министерски съвет.

Областният управител на Стара Загора също напуска

Областният управител на Стара Загора Иван Чолаков също подаде заявление за освобождаване от длъжност. Заявлението е изпратено по служебен ред до Министерски съвет.

Областният управител на Шумен проф. Христо Христов подаде оставка, съобщиха от Областна администрация.

Областният управител на Сливен Минчо Афузов подаде оставка

Областният управител на Сливен Минчо Афузов е подал заявление за освобождаване от поста още на 8 юни.

Областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски също подаде оставка от поста си. Това съобщи самият той.

Областният управител на Кюстендил подаде оставка

"Давам възможност на новото правителство да избере човек, с когото да работи", каза той по отношение на мотивите си. "Въпросът е принципен. Им ново правителство, редно е да се оттегля честно и отговорно. Ако правителството реши да работи с човек като мен, бих преразгледал решението си", каза още Пандурски.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев