АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СЛИВЕН СЕ СЪСТОЯ ПРОЖЕКЦИЯ НА КЪСОМЕТРАЖНИЯ ФИЛМ „THE SEASIDE” / „НА БРЕГА НА МОРЕТО”

„На брега на морето”
10.05.2023 / 13:01

По линия на надграждане на партньорските инициативи за превантивна работа с фокус уязвими групи, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, съвместно с Фондация „Инициатива съпричастност”, организираха прожекция на късометражния филм „The Seaside” / „На брега на морето”.

Десет лица със специални потребности бяха запознати с опасностите от попадане в съвременната форма на робство, като се акцентира върху трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена проституция. В рамките на инициативата се обсъдиха възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Късометражният филм „The Seaside” / „На брега на морето”/, е предоставен на МКБТХ – Сливен от фондация А21 България. Режисьор на продукцията е Крисчън Елиът, който от години е отдаден на каузата за борба с трафика на хора и защита на човешките права.

По последни данни на Еврпейската комисия, трафикът на хора с цел сексуална експлоатация, остава най-разпространената форма на трафик. Почти три четвърти или 72 % от всички жертви в Европейския съюз, като 92 % от жертвите на сексуална експлоатация са жени и момичета.

Трафикантите на хора използват особената уязвимост на хората с увреждания с цел сексуална експлоатация, принудителна просия и фиктивни бракове.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев