АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: КАНДИДАТУРАТА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ НЕ СЕ ИЗДИГА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ПОДКРЕПА

Костадин Костадинов
10.05.2023 / 11:32

Забелязваме, като че ли по-скоро едно симулиране на желание за съставяне на правителство. Очевидно е, че кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да може да спечели подкрепа, коментира пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов номинацията на българския еврокомисар за кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС. Защото, обясни той, Габриел не е човек, който може да поеме отговорност за управление на държавата, поради ред причини, до голяма степен тя наподобява жизнения път и политическата кариера на президента Росен Плевнелиев.

Няма никакво значение кой ще бъде кандидатът за министър-председател, а каква политика ще следва той, подчерта още Костадинов. В конкретния случай виждаме, че няма никаква промяна в политиката нито на ГЕРБ, нито на другите политически сили, към които е отправена офертата за подкрепа, коментира лидерът на „Възраждане“.

За пореден път Костадинов заяви, че на „Възраждане“ им трябва цялата власт, а не да предлагат свой министър в друг кабинет, за да могат да влияят при определяне политиката на страната. Ние не искаме България да продължава да бъде парцелирана. Първото подобно нещо се случи по време на тройната коалиция, когато беше въведен моделът 3-5-8, имахме същото нещо при предишното управление на Кирил Петков, когато държавата беше разпределена на четири пропорции, изтъкна политикът.

"Възраждане" са готови да поемат цялата отговорност за управлението на държавата, подчерта за пореден път Костадин Костадинов.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев