АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РОБЪРТ КЕНЕДИ-МЛАДШИ: САЩ ТРЯБВА ДА СПРАТ ДА ИЗОСТРЯТ СИТУАЦИЯТА ОКОЛО УКРАЙНА

Робърт Кенеди-младши
05.05.2023 / 11:13

Кандидатът за президент отбеляза, че САЩ трябва да се вслушат в съветите на бившия президент Джон Кенеди, който предупреди, че Русия не трябва да бъде принуждавана да избира между националното унижение и ядрената война, съобщава ТАСС.

Съединените щати трябва да спрат "нелепите опити" за ескалация на кризата около Украйна, заяви вчера Робърт Кенеди-младши, племенник на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, коментирайки атаката срещу Кремъл с два дрона.

"Представете си как ние бихме отговорили, ако подкрепяни от Русия сили организират атака с дрон срещу Капитолия - написа той в Туитър. - Трябва да спрем тези измамни опити за ескалация".

"Президентът Джон Кенеди предупреди, че Русия не трябва да бъде принуждавана да избира между националното унижение и ядрената война. Трябва да се вслушаме в този съвет", добави политикът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза по-рано, че изявленията на украинските и американските власти, че не са замесени в атаката с дрон срещу Кремъл, изглеждат смешни. Москва знае, че Киев избира както средствата, така и целите за удари по диктовката на Вашингтон, подчерта той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев