АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЯБКОВ: ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ СА НА РЪБА НА ОТКРИТ ВЪОРЪЖЕН КОНФЛИКТ

Сергей Рябков
05.05.2023 / 11:11

Отношенията между Русия и САЩ са на ръба на открит въоръжен конфликт, но Москва работи това да не се случи. Това заяви вчера руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков в ефира на Първи канал.

„Работим, за да запазим отношенията със Съединените щати от пропадане в бездната на открит въоръжен конфликт, ние вече сме на границата, на ръба на тази пропаст“, каза той.

Високопоставеният дипломат посочи още, че американски представители се опитват да демонстрират необвързаност и "прокарват в световните медии тезата за непричастност на Вашингтон" в терористичната атака срещу Кремъл и посегателството върху живота на руския президент.

По думите му контактите между Москва и Вашингтон се поддържат при необходимост, включително на високо ниво. Има канали и се осъществяват контакти, включително и при необходимост на политическо ниво по високите етажи“, каза Рябков.

„Въпросът не е в наличието на тези контакти, въпросът е, че нашите противници във Вашингтон са превърнали в правило да убеждават подопечните си в Европа, но не само, да убеждават самите себе си в някаква степен, че сигналите, идващи от Москва, са елемент, както твърдят от много години, „на дезинформационна кампания". Хората, които повтарят това много пъти всеки ден, са станали пленници на собствените си клишета и собствената си пропаганда", продължи дипломатът.

В същото време Рябков нарече реакцията на САЩ на сигналите от Москва след атаката на украински дрон срещу Кремъл „пренебрегване на основите на външната политика“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев