АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВТОРИЯТ ДЕН ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ПРОДЪЛЖИ ПО-МАЛКО ОТ МИНУТА

Народно събрание
13.04.2023 / 10:50

Рекордните 49 секунди продължи вторият ден на първото заседание на новия парламент.

Всъщност, докато течеше обявяването на откриването стана ясно, че вторият ден на първото заседание на Народното събрание вече е официално закрито.

Председателстващият заседанието - най-възрастният измежду депутатите Вежди Рашидов, поздрави колегите си и попита има ли нови предложения, получи отрицателен отговор и каза, че в този случай няма какво да работят повече и насрочи следващото заседание за сряда от 10 ч.

На практика официалната част на работата на депутатите е приключила. Те ще работят след великденските празници в сряда от 10:00 и така ще поставят нов рекорд по процедура за избор на председател.

Предишният избор в 48-ото Народно събрание продължи 3 дни и стана възможен само благодарение на компромиса, който направи БПС - да застане зад кандидатурата именно на Вежди Рашидов, като най възрастен измежду депутатите.

Заседанието е закрито, но ще работят работни групи. На практика най-важният въпрос - ще се развърже ли заплетеният възел около избора на председател на Народното събрание, остава нерешен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев