АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО С ПП И ДБ

Бойко Борисов говори пред журналисти в Народното събрание
13.04.2023 / 11:06

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че иска да направи кабинет и правителство с ПП-ДБ и още от вчера текат разговори между двете формации. За лидера на ГЕРБ Борисов в момента темата “председател на парламента” не е особен проблем.

След срещата в НС с лидера на БСП Корнелия Нинова Борисов коментира:

“Благодаря на госпожа Нинова, че прие поканата. Както и в деня на победата ни казах, че ще поканя лидерите на политическите партии, за да видим къде са тези разделителни линии. Тя ми каза, че ние с ПП сме самодостатъчни, така че няма как да ни подкрепи за председател на парламента. В преговорите между ПП и ГЕРБ имаме много ясни задачи - правителството между тези партии. И правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов, да го направим. Сутринта си направих усилие да го гледам и около 60 пъти ми казва името. Те явно не си говорят, защото вчера академик Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха 3 часа следобед. Днес ще направим 2 комисии - правна и финансово-бюджетна - от двете партии само, за да разберем какъв бюджет би бил устойчив за държавата и всички закони, за които да потърсим. голямо мнозинство.

Нашият основен приоритет и най-стабилното, които би се получило в България е между тези две партии. Ние сме готови на много компромиси, но това не е и компромис. В Румъния има компромис да се ротират премиери. Има различни практики! Затова и вчера толкова търпеливо, толкова внимателно формулирахме, че между толкова враждуващи не само лидери, но и избиратели, поддръжници ни трябва време... Затова и забавянето на избора на председател е много полезно, за да може да се спечели време и тези комисии да работят, да намерят общи много неща между нас, които ще бъдат добри за държавата. Последното, за което си мисля е за Великденска ваканция. Аз искам да направя правителство с ПП и ДБ. Това е най-добре за България. От изказванията на господин Петков и Асен Василев виждам много повече конструктивност. Много повече! Те държат на своето, но и с много по-различен тон говорят", заяви Борисов.

"Ако мой депутат се беше отказал вчера и ми каже, че всъщност за тях е важно в някой град да вземат кмет пред държавата, правителство парламент - вие щяхте да кажете, че аз разбивам институциите..", коментира той изказвания на политици от десницата.

"С госпожа Нинова говорихме само от теми, по които можем да сме заедно - социална, правна. Все пак Крум Зарков е от нейната партия. От друга страна - категоричен отказ по темата “Украйна” - нещо, което ние с колегите от ПП имаме като общо", заяви лидерът на ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев