АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН С КЛЮЧОВА РЕЧ ЗА УКРАЙНА: РУСИЯ БЕШЕ ИЗПРАВЕНА ПРЕД НАЦИСТКА ЗАПЛАХА

Президентът на РФ Владимир Путин
21.02.2023 / 12:49

Русия беше изправена пред нацистка заплаха и постоянната омраза от страна на киевския режим. Това заяви Владимир Путин в годишната си реч към нацията, която се случва в навечерието на 1-ата година от войната в Украйна.

Пред министри и депутати от Държавната дума, Путин допълни, че Русия се е опитала да уреди конфликта в района на Донбас с мирни средства. Той каза, че ангажиментът на Запада към мира се е оказал „измама и жестока лъжа“, както и че, Киев се е опитвал да събере биологични и ядрени оръжия.

„Ние направехме всичко възможно да разрешим този проблем по мирен път, преговаряйки за мирен изход от този тежък конфликт, но зад гърба ни се подготвяше съвсем различен сценарий. Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и насилие над вярващите и говорещите руски език. Западът си затваряше очите за тези репресии и започна да снабдява Украйна с оръжие. НАТО и западните съюзници реално започнаха да подготвят Украйна за война. Западът разпали войната, а Русия използва сила, за да я спре", каза още Путин.

„Украйна и Донбас се превърнаха в символ на тотална лъжа“, каза още руският президент, обвинявайки Запада, че се оттегля от „фундаменталните споразумения и дава лицемерни изявления", категоричен е руският президент.

„Искам да повторя: те са виновни за войната и ние използваме сила, за да я спрем“, каза Путин под бурните аплодисменти в залата. Той допълни, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността миналата седмица са били хвърлени много обвинения към Русия, за да се "отклони вниманието от действията на Запада".

„Човешките жертви и трагедиите не се отчитат от тях... Те трябва да продължат да крадат от всички, прикривайки се с лозунги за демокрация и свобода. Изпуснаха духа от бутилката и хвърлиха целия свят в хаос", категоричен е държавният глава.

„Всичко се повтаря“, каза Путин, добавяйки, че "Западът е финансирал революцията от 2014 г. в Украйна, която е породила русофобия и краен национализъм.“

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев