АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХЪНТЪР БАЙДЪН НАЙ-НАКРАЯ ПРИЗНА, ЧЕ СКАНДАЛНИЯТ ЛАПТОП Е НЕГОВ

Джо Байдън и Хънтър Байдън
03.02.2023 / 09:55

Толкова за "лаптопът можеше да е мой". В сряда адвокатите на Хънтър Байдън признаха, че прословутият лаптоп, който 52-годишният мъж изостави в сервиз за компютри в Делауеър, в разгара на кокаиновата си зависимост, наистина му принадлежи.

Разкритието бе направено в пестеливо писмо от адвокатите на Хънтър, в което се искаше наказателна проверка на това, което те нарекоха опити за "използване като оръжие" на съдържанието му.

В писмото от 14 страници до главния прокурор на щата Делауеър Кати Дженингс адвокатът на Байдън Аби Лоуел твърди, че собственикът на сервиза Джон Пол Мак Айзък "незаконно" е получил достъп до данните от лаптопа на Хънтър и е работил с личния адвокат на бившия президент Доналд Тръмп Руди Джулиани, за да "използва като оръжие" гнусното и уличаващо съдържание в него срещу Джо Байдън.

"Този неуспешен мръсен политически трик пряко доведе до разкриване, използване и манипулиране на частната и личната информация на г-н Байдън", пише Лоуел.

"Умишленото, безразсъдно и незаконно поведение на г-н Мак Айзък позволи стотици гигабайти лични данни на г-н Байдън да бъдат разпространени в интернет без никаква дискретност"

Мак Айзък влязъл във владение на лаптопа и твърдия диск в края на 2019 г., след като в продължение на месеци се опитвал, но не успявал да уведоми Хънтър, че устройството е готово да бъде взето. След като собственикът на магазина видял съдържанието на лаптопа - включително имейли, в които подробно се описва търговия с влияние с участието на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън, и видеоклипове, на които по-младият Байдън пуши крек и прави секс с проститутки и свои подчинени в работата - той сигнализирал ФБР.

Федералните власти прибират лаптопа през декември 2019 г., но не и преди Мак Айзък да направи копие и да го даде на личния адвокат на Джулиани, Робърт Костело.

През октомври 2020 г. Джулиани предоставя на The Post копие от твърдия диск.

В писмото на адвоката на Хънтър Байдън се посочват Мак Айзък, Джулиани, Костело, бившите съветници на Тръмп в Белия дом Стив Банън и Гарет Зиглер, сътрудникът на Банън Джак Макси, Яков Апелбаум, основател и главен изпълнителен директор на фирмата за кибернетични анализи XRVision и бивш съветник на сенатора Рон Джонсън като страни, които са получили неоторизиран достъп до съдържанието на лаптопа и са го разпространили до медиите и законодателите.

"Смятаме, че фактите и обстоятелствата заслужават допълнително разследване дали поведението на господата Мак Айзък, Костело, Джулиани, Банън, Зиглер, Макси и Апелбаум е нарушило разпоредби на наказателния кодекс на Делауеър, включително, но не единствено, престъпления, свързани с компютърната собственост, кражба, държане на крадена собственост и неправилно използване на чужда собственост. Всяко от тези деяния има потенциал да бъде престъпление, в зависимост от стойността на въпросното имущество", пише Лоуел.

В сряда адвокатът на Хънтър Байдън изпрати писма и до Отдела за национална сигурност на Министерството на правосъдието и до данъчната служба.

Мак Айзък заяви, че е сигнализирал ФБР, когато е видял съдържанието на лаптопа, включително поверителните имейли с Хънтър Байдън, който пуши и прави секс

"Мисля, че това е тактика за сплашване, защото Конгресът започва разследване следващата седмица", каза Мак Айзък пред The Post в сряда. "Последиците са най-тежки, когато пропуснеш целта!", добави той.

Комисията по надзор в Камарата на представителите ще започне изслушвания следващата седмица относно предполагаемата търговия с влияние на Хънтър Байдън и твърденията, че той се е възползвал от връзките с баща си, тогава вицепрезидент, за да заграби милиони от чуждестранни компании, заяви в понеделник в Националния пресклуб републиканецът Джеймс Комер, председател на комисията.

Зиглер, който е работил като съветник на търговския съветник на Тръмп Питър Наваро и е публикувал данните от лаптопа на своя уебсайт Marco Polo USA, заяви пред The Post в сряда, че писмата са "отчаян опит" на семейство Байдън да отклони вниманието от "своите престъпления".

Твърди се, че собственикът на сервиза Джон Пол Мак Айзък е получил незаконен достъп до данните от лаптопа на Хънтър

"Що се отнася до писмата на сина на президента, в които той моли службите на баща му да се насочат към онези, които разкриват очевидните му престъпления, Кевин Морис не е получил много пари", казва Зиглер пред "Пост", визирайки посредника на Хънтър Байдън и "захарен брат" (жарг. млад мъж, харчещ много пари за привлекателни, популярни жени) Кевин Морис, за когото се твърди, че е дал на сина на президента 2 милиона долара, за да му помогне да плати просрочените си федерални данъци и се е превърнал в архитект на правната и медийната стратегия на Хънтър Байдън.

"Когато финансира правните премеждия на Хънтър, човек би си помислил, че Морис е готов да плати над 1400 долара на час за истински данъчен адвокат, какъвто не е Абе Лоуел", казва Зиглер.

"Писмото до данъчните служби за "Марко Поло" е пълно със спекулации и основни недоразумения относно съдебната практика, свързана с разпоредбите по чл. 501(c)(3). Надяваме се, че федералните и щатските разследващи органи ще видят тези действия каквито са - отчаян опит на Хънтър и семейството му да отклонят вниманието от престъпленията си", добави той.

Костело заяви пред The Post, че твърденията на Лоуел са "нелепи" и са признак на "отчаяние".

Лаптопът включва имейли с подробности за търговия с влияние, в която е замесен тогавашният вицепрезидент Джо Байдън

"Това писмо е нелеп опит за сплашване, който няма да успее. То е плод на отчаянието на Хънтър Байдън, защото те знаят, че съдният ден за семейство Байдън наближава", каза той.

Костело изтъква, че Мак Айзък има "подписана работна заповед, която му дава право да изследва твърдия диск, а непотърсена след 90 дни, вещта се счита за законно изоставена. Станала е собственост на Джон Пол Мак Айзък".

Мак Айзък казва, че не е случайно, че писмото от адвоката на Хънтър Байдън идва точно в момента, в който републиканците от Камарата на представителите са готови да започнат проверки срещу сина на президента.

Скандалът с лаптопа разкрива тъмната страна на Хънтър Байдън

От 14 октомври 2020 г. вестник The Post публикува поредица от ексклузивни репортажи за съдържанието на лаптопа, включително имейли, доказващи, че Хънтър е запознал изпълнителен директор на украинската фирма за природен газ "Буризма" с баща си, докато Джо Байдън е наблюдавал политиката на администрацията на Обама спрямо източноевропейската държава.

Първоначално докладите бяха отхвърлени от бивши високопоставени служители на разузнаването като продукт на "руска дезинформация" само за да бъдат със закъснение потвърдени от медии, сред които "Ню Йорк Таймс", "Вашингтон Пост" и "Си Би Ес Нюз".

По-рано Хънтър Байдън и адвокатите му се опитаха да посеят съмнение, че уж повреденият от водата компютър, изоставен в магазина на Мак Айзък, е на Хънтър.

"Възможно е там да има лаптоп, който е бил откраднат от мен", заяви Хънтър Байдън пред CBS в интервю през 2021 г. "Възможно е да са ме хакнали. Възможно е да е било руското разузнаване. Възможно е да е бил откраднат от мен".

Автори: Виктор Нава, Миранда Дивайн, Самуел Чембърлейн, nypost.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Източник: nypost.com

glasove.com

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев