АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ДНЕС ВЛИЗАТ СИЛА НАМАЛЕНИЯТА ЗА УЧАЩИ И ПЕНСИОНЕРИ В ГРАДСКИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ

В сила са намаленията за учащи и пенсионери в градския и обществения транспорт
01.02.2023 / 09:26

От днес влиза намалението на групи правоимащи, които използват общински, областни, междуобластни и републикански пътни направления.

Държавата компенсира с отпускането на 37 млн. лева превозвачи заради по-високите цени на горивата и намаления пътникопоток в автобусния бранш.

Държава през миналата седмица отпусна и 27 млн. лева, с които подпомага превозвачите при обслужването им с превозите в труднодостъпните райони на страна.

Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи, посочи и още информация за обслужването от днес по намалените тарифи ученици и пенсионери и безплатното пътуване на децата до 10 години:

“Децата до 10-годишна възраст ще ползват безплатно пътуване, както в градски условия, така и в междуселищни. При междуселищните превози ще пътуват с билет с нулева стойност, а в градски условия ще пътуват с абонаментна карта, която е безплатна.

По отношение на учениците и пенсионерите отстъпките са – 40% за пенсионери и 70% за ученици, като тази цена се калкулира от съответния превозвач спрямо неговите редовни тарифи и в зависимост от стойността на билета, който е за еднократно пътуване. Тези цени ще бъдат приложими за абсолютно всички категории правоимащи“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев