АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ ЗАЩИТИ ПОДПИСКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО

 Костадин Костадинов
01.02.2023 / 12:33

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" защити инициативата по събиране на подписи за референдум за отлагане на присъединяването към еврозоната.

"Странно защо референдумът изведнъж, в рамките на две седмици, се превърна в най-големия враг на т.нар. демократи или по-скоро антидемократите в България. Ако слушаме тях, тяхната реторика, ще останем с впечатление, че най-недемократичната диктатура в света е Швейцария - държавата, в която се провеждат по няколко референдума на година по най-различни теми, които в повечето случаи са провеждани по инициатива на самото население“, каза Костадинов и посочи:

“Референдумът бил път към диктатурата. В този антидемократичен, анти бих казал дори, античовешки хор, пригласят и много родни журналисти, използвайки абсолютно безнаказано националния ефир, за да внушават лъжи. Един от тези журналисти обясняваше как референдумът бил докарвал на власт много диктатори - това е лъжа - нито един диктатор не е дошъл на власт с референдум. Има обаче диктатори, дошли на власт с избори и то много диктатори", заяви Костадинов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев