АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ПАРЛАМЕНТЪТ ЯВНО СЕ ДАВИ ВСЕ ПОВЕЧЕ В СКАНДАЛИ

Румен Радев
06.01.2023 / 12:28

Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в предизборно говорене, а има важна работа за вършене. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който присъства на ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

Парламентът обяви, че проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с необходимата скорост, а някои от тях изобщо не са потеглили. Двата важни закона за Шенген, за които апелирам от много време, това е антикорупционният и законът за отговорността на главния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги приеме, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото - огромния успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България за тези 12 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген, отбеляза държавният глава.

Третият мандат ще бъде връчен, ако бъдат изчерпани всички възможности за втория мандат, посочи президентът.

Без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от "Продължаваме Промяната" (ПП) проект на декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на България и мерките, необходими за тяхното постигане.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев